Món Esport
Xavi Hernàndez, l’escollit
  • CA

Xavi Hernàndez es convertirà en el nou entrenador del primer equip masculí del Futbol Club Barcelona durant els pròxims dies, si no hi ha cap imprevist. Segons ha avançat el diari Ara, el tècnic egarenc és qui té més opcions d’ocupar el lloc que deixa lliure Ronald Koeman, però encara no es pot fer oficial, ja que el comiat del neerlandès ha estat molt precipitat i Xavi no pot arribar a Barcelona amb tanta urgència. A més a més, ja no té la clàusula que tenia per deixar l’Al-Sadd quan volgués i anar al Barça, així que la seva desvinculació amb el club qatarià s’allargarà per força. En qualsevol cas, l’escollit del president Joan Laporta i la seva junta directiva és Xavi i si no hi ha cap canvi d’última hora, es farà oficial ben aviat.

Cal recordar que Xavi es va convertir en entrenador de l’Al-Sadd a mitja temporada 2018-2019, quan es va retirar com a futbolista. Des d’aleshores ha estat sempre al primer equip d’aquest club qatarià i aquest ha estat el seu quart curs al capdavant del conjunt àrab. El tècnic de Terrassa ha guanyat fins a sis títols amb l’Al-Sadd: una Lliga, una Copa de l’Emir, dues Copes del Príncep, una Copa del Xeic i una Copa de les Estrelles. Això sí, sempre se li ha resistit la Champions asiàtica, anomenada Lliga de Campions de l’AFC.

En cas que Xavi no pugui arribar de forma imminent, cosa força probable, el club haurà de trobar un substitut d’urgència per afrontar els pròxims partits abans de l’aturada de seleccions. Són dos partits de Lliga contra l’Alabès i el Celta i el duel importantíssim de Champions contra el Dinamo de Kíev. L’opció més factible és la de Sergi Barjuan, qui actuarà com a tècnic interí fins a l’arribada de Xavi. Si l’acord amb el tècnic de Terrassa es trenqués a última hora, el club també contempla l’opció de Marcelo Gallardo com a alternativa.



Més notícies
Xavi, donant instruccions durant un partit | EFE
Els tres candidats a ocupar la banqueta del Barça
Notícia: Els tres candidats a ocupar la banqueta del Barça
Comparteix
El club ha de decidir a correcuita qui substituirà Ronald Koeman com a entrenador del primer equip
Ronald Koeman, entrenador del Barça | Europa Press
El Barça destitueix Ronald Koeman
Notícia: El Barça destitueix Ronald Koeman
Comparteix
El club ha fet oficial la informació que ha avançat El Món

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa