Món Esport
Xavi explica la influència que ha rebut per part de Van Gaal

Xavi Hernández va rebre les regnes del Futbol Club Barcelona en les acaballes de l’any passat. Era un secret a veus. Estava escrit a les estrelles. No només els últims mesos, amb Ronald Koeman en la corda fluixa. També, des que es va retirar del futbol, allà per l’any 2019. O, fins i tot, abans: quan va marxar del Barça, el 2015. O abans, quan es va consolidar al mig del camp del Pep team i de la selecció espanyola primer de Luis Aragonés i després de Vicente del Bosque.

El terrassenc fa anys que tenia pinta que acabaria entrenant. Per molts motius. Pel seu lideratge, pel seu carisma, per la seva qualitat (cosa que no garanteix que un jugador acabi sent un bon entrenador, però si que ajuda), o pels seus coneixements del futbol. Però també per la nòmina de mestres que ha tingut. Xavi ha après d’alguns dels millors tècnics de les darreres dècades i, fins i tot, de la història. Pep Guardiola, els esmentats Luis Aragonés i Vicente del Bosque, Luis Enrique, Frank Rijkaard

Avui, però, en la prèvia al partit que enfrontarà el seu Barça i el Galatasaray de Domènec Torrent, Xavi, preguntat sobre si creu que la seva feina i la de tècnics que va tenir fa dècades, com Louis Van Gaal, és la mateixa, ha reivindicat que el neerlandès “està poc valorat entre el barcelonisme”.

El terrassenc l’ha lloat recordant que “va fer una feina espectacular. Me n’adono ara, 25 anys després, que treballàvem moltes coses que ara també. M’he basat en ell en moltes coses, me’n recordo molt dels seus consells i els seus exercicis. Ell era molt obsessiu. És un exemple del que ha de ser un entrenador modern. Si escau, no ha canviat gaire la forma d’entrenar respecte ara, amb altres sí”.

Sobre l’acord amb Spotify i els rumors d’Erling Haaland

Xavi, a més, s’ha pronunciat sobre el recent acord que el club ha fet oficial amb l’empresa sueca de música Spotify. “Em sembla molt bé, com a la gran majoria de socis i aficionats. És un pas endavant per al club, és una marca important. És música”, ha comentat. També ha opinat en clau de Kylian Mbappé i Erling Haaland. No sobre els jugadors, sinó sobre els seus possibles futurs i els rumors que els rodegen. “No ha passat res amb Mbappé ni Haaland. No té sentit opinar abans d’hora”, ha recordat.

El tècnic, a més, s’ha emplaçat a la filosofia del partit a partit, tot avisant que “demà tenim una final i això ens ocupa. Tenim ganes que comenci el partit per demostrar que podem competir”. Però no oblida que “després, el club ja està treballant per fer un projecte important. En el futbol és important el grup i si les individualitats estan al servei del grup, és brutal, però prima més el grup“.



Més notícies
Pierre-Emerick Aubameyang abraça Ousmane Dembélé durant l'últim Barça-Osasuna | Europa Press
Aubameyang intenta convèncer Dembélé
Notícia: Aubameyang intenta convèncer Dembélé
Comparteix
El gabonès admet haver parlat amb el francès sobre la seva continuïtat al Barça
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
El motiu pel qual l’actual Messi no tindria lloc en el Barça de Xavi
Notícia: El motiu pel qual l’actual Messi no tindria lloc en el Barça de Xavi
Comparteix
El tècnic parla de la pressió que han de fer els jugadors en la prèvia al duel contra el Galatasaray

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa