Món Esport
La gran decisió de Xavi Hernández

El mercat de fitxatges d’hivern del Futbol Club Barcelona ha estat el més prolífic de la història de l’entitat blaugrana. Mai havien arribat fins a quatre reforços en aquesta finestra del mes de gener. De fet, el Barça és l’equip de la Lliga i el tercer d’Europa que més diners s’ha gastat, amb els 55 milions d’euros pagats al Manchester City per la incorporació de Ferran Torres. Les altres arribades han estat les de Dani Alves, que va venir abans però no ha pogut ser inscrit fins ara, Pierre-Emerick Aubameyang, que fitxarà gratuïtament, i Adama Traoré, cedit fins al final de temporada amb una opció de compra no obligatòria.

El tècnic del primer equip blaugrana, Xavi Hernández, va demanar reforços i el club ha respost de la millor manera que ha pogut, tenint en compte la delicadíssima situació econòmica del Barça. Això, doncs, és una bona notícia per a l’entrenador català. Tanmateix, aquests quatre fitxatges amaguen una conseqüència amarga. Per la normativa de la UEFA, Xavi n’haurà de descartar un d’ells per jugar l’Europa League. D’aquesta manera, l’entitat blaugrana només en podrà inscriure tres a la segona competició continental.

L’egarenc encara no ha pres cap decisió definitiva, ja que el Barça no ha fet cap de les inscripcions, però es poden intuir les intencions del tècnic. Ferran Torres no serà el descartat de cap de les maneres. Està cridat a ser un dels referents de l’equip blaugrana a curt, mitjà i llarg termini, així que aquesta opció no està sobre la taula. Adama Traoré, pel fet que a Xavi li encanta jugar amb extrems oberts i perquè és jove i pot aguantar l’exigència de compaginar dues competicions, també té pocs números de quedar-se fora. Aleshores, tot quedarà entre Dani Alves i Aubameyang. Tots dos són jugadors veterans, però el lateral brasiler té menys recanvi a la seva posició i és més polivalent, així que el més probable és que el davanter gabonès sigui el descartat i només jugui la Lliga.



Més notícies
Dembélé i Xavi, al vestidor del Barça | FC Barcelona
Dembélé, a prop de sortir-se novament amb la seva
Notícia: Dembélé, a prop de sortir-se novament amb la seva
Comparteix
Xavi Hernández s'estaria plantejant la possibilitat de reincorporar-lo a les convocatòries
Dembélé, amb Joan Laporta | FC Barcelona
El Barça contempla dues vies per fulminar Dembélé imminentment
Notícia: El Barça contempla dues vies per fulminar Dembélé imminentment
Comparteix
Segons el diari As, la intenció del club és que el davanter francès no segueixi fins al juny

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa