Món Esport
El Barça de Xavi mostra la seva pitjor versió (0-1)
  • CA

El primer equip masculí del Futbol Club Barcelona ha perdut el seu primer partit des de l’arribada de Xavi Hernández a la banqueta. Els blaugranes han caigut derrotats pel Reial Betis al Camp Nou en el duel corresponent a la setzena jornada de Lliga, després d’una actuació més que qüestionable dels locals, que si bé han tingut el domini de la pilota en línies generals, han estat incapaços de generar perill més enllà de les accions individuals d’Ousmane Dembélé. El Barça de Xavi ha mostrat la seva pitjor cara i ha fet, sense cap mena de dubte, el pitjor partit dels quatre que ha disputat. Malauradament, més aviat sembla que els blaugranes facin més passos enrere que no pas endavant, cosa que demostra que l’arribada del tècnic egarenc va tenir un primer efecte positiu, però que a l’equip li queda moltíssima feina per fer i possiblement tampoc no té les peces adequades per arribar gaire lluny.

Una primera part grisa

Xavi ha apostat per un onze amb algunes novetats molt destacades. Probablement pensant en la final contra el Bayern de Munic del dimecres vinent, l’egarenc ha reservat jugadors titularíssims com Gerard Piqué o Frenkie de Jong i ha donat entrada a futbolistes més discutits, com Clément Lenglet o, sobretot, Philippe Coutinho. A més a més, Sergiño Dest ha recuperat la titularitat i ha mantingut la confiança en els joves Pablo Gavi, Nico González i fins i tot Abde Ezzalzouli.

El Barça ha tornat a saltar al terreny de joc amb el clar objectiu de dur la iniciativa del partit. Els primers minuts dels blaugranes han estat força lúcids i el mateix Coutinho ha estat encertat en algunes accions individuals. De fet, la més clara del tram inicial i de la primera meitat ha estat seva, després de rematar massa centrada una passada de Jordi Alba. Rui Silva ha aturat el seu xut sense problemes. Més enllà d’això, el brasiler ha tornat a ser un desastre absolut.

Amb el pas dels minuts, els blaugranes han anat fent petits passos enrere i el Betis ha anat creixent. Tot i això, els culers no han patit en defensa, ja que, sobretot amb un Ronald Araujo pletòric, han estat ben organitzats a les línies de darrere. Ara bé, el tram central de la primera meitat ha estat un autèntic bunyol gairebé impossible d’empassar. El joc ha estat totalment travat, amb molt poca lucidesa per part dels dos equips i, en definitiva, un espectacle futbolístic avorrit i grotesc. Els blaugranes poden haver millorat en alguns aspectes des de l’arribada de Xavi, però l’egarenc no pot canviar la qualitat individual dels futbolistes i al Barça li falta moltíssim gol.

Tot plegat ha canviat cap a la mitja hora, quan Gavi ha rebut una fortíssima pilotada al cap després d’un rebuig del català Héctor Bellerín i ja no ha pogut continuar. De fet, una llitera ha hagut d’entrar al terreny de joc per endur-se el jove futbolista andalús, completament atordit. Esperant que es recuperi a temps per jugar contra el Bayern, Xavi ha fet entrar Riqui Puig. Sigui pel petit descans o per una casualitat del duel, el Barça ha estat una mica més vertical, però no hi ha hagut cap ocasió destacada. En comptes d’això, el Betis ha tingut dues arribades de perill abans del descans, però Marc-André Ter Stegen i la falta de punteria d’Aitor Ruibal ho han deixat en meres anècdotes.

Juanmi desactiva l’efecte Dembélé

L’inici de la segona meitat ha mantingut una estructura molt similar al final del primer temps: el Barça amb voluntat de crear, però el Betis ha tingut molta més arribada. De fet, una acció aïllada ha acabat amb gol de Juanmi Jiménez després d’un error greu de Ter Stegen, però la jugada ha estat invalidada per fora de joc.

Després de veure el perill imminent d’encaixar una diana i, sobretot, després de l’entrada de Frenkie de Jong i Dembélé, el Barça ha reaccionat. El francès ha generat perill de seguida per la banda esquerra i ha tingut algunes ocasions de gol que, si bé tampoc no han estat claríssimes, ja ha estat molt més de tot el que hi havia hagut fins al moment.

Després d’uns minuts més calmats, el mateix Dembélé ha tornat a l’atac i en aquest moment sí que ha fregat el gol en tres ocasions seguides. Els seus xuts sempre han marxat fregant el pal. Quan el Camp Nou es començava a preparar per cridar amb eufòria el gol salvador del Mosquit, un contraatac massa fàcil d’armar pel Betis ho ha canviat tot. Els andalusos s’han plantat a l’interior de l’àrea blaugrana i amb un parell de passades Juanmi s’ha quedat sol davant de Ter Stegen i ha definit a plaer.

El gol del Betis ha deixat l’estadi mut, però el Barça ha estat a punt de trobar la reacció immediata en una acció en la qual Abde ha pogut rematar a boca de canó, però el seu xut ha marxat massa alt. A partir d’aquí, Xavi ha buscat un empat a la desesperada amb l’entrada de Luuk de Jong i Gerard Piqué, però l’equip ja estava condemnat a la derrota i així mateix ha finalitzat el duel.

Pel que fa als noms de la tarda, Memphis Depay torna a deixar molts dubtes. Avui no ha estat encertat en cap de les seves decisions i ha jugat a un ritme lent i poc competitiu. Coutinho ja es pot considerar directament un exjugador, mentre que Riqui Puig, que ha tingut molts minuts després d’entrar en el lloc de Gavi al primer temps, no ha fet res de bo. En canvi, l’eix defensiu format per Ronald Araujo i Clément Lenglet ha estat brillant, amb l’ajuda d’un Sergio Busquets que ha recuperat la seva millor versió amb l’arribada de Xavi. En atac, Abde i Dembélé ho han intentat de moltes maneres diferents, però tot plegat sembla insuficient per fer mal al Bayern el dimecres vinent.



Més notícies
Irene Paredes, jugadora del Barça | Barça femení
El Barça guanya el dia de l’homenatge a Alexia Putellas (4-0)
Notícia: El Barça guanya el dia de l’homenatge a Alexia Putellas (4-0)
Comparteix
El doblet de Jenni Hermoso i els gols de Claudia Pina i Aitana Bonmatí mantenen intractable l'equip blaugrana
Els jugadors del Betis mostren el seu suport a Roman Zozulya
Pablo Hasél guanya un judici al Betis amb Zozulya de protagonista
Notícia: Pablo Hasél guanya un judici al Betis amb Zozulya de protagonista
Comparteix
El club es va querellar contra el raper pels seus insults després del suport dels futbolistes bètics a Zozulya

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Johan a desembre 04, 2021 | 19:26
    Johan desembre 04, 2021 | 19:26
    Si diuen els de TV3 què Alexia Putelles és la millor jugadora del món mundial, com és què un tio tant llest com en Xavi no l'ha feta jugar de titular?????
  2. Icona del comentari de: Johan a desembre 04, 2021 | 19:39
    Johan desembre 04, 2021 | 19:39
    Pues Xavi la ha cagado como un mirlo. Jo pensava què aquest ja venia ensenyat, no pas què té de anar fent provatures per aprendre'n. En Laporta tampoc ha sabut trovar el substitut de R Koeman. I deixem a les mans d'aquest paio la reforma del camp nou???? Jo ho poso en dubte.
  3. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a desembre 05, 2021 | 01:04
    Luisnomeacuerdo desembre 05, 2021 | 01:04
    Hacemos las cosas al estilo catalán dijo este bocazas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa