El Barça guanya el dia de l’homenatge a Alexia Putellas (4-0)

L’Estadi Johann Cruyff s’ha vestit de gala per rebre la que ha estat reconeguda aquesta setmana com la millor futbolista del món, Alexia Putellas. El feu blaugrana estava ple, ja que s’havien esgotat les 6.000 entrades que hi havia a la venda per aquest dissabte. A més, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha estat present a la llotja de l’estadi. Alexia Putellas ha rebut la Pilota d’Or de les mans de la seva germana i la seva mare enmig d’una gran ovació per part de l’afició barcelonista.

Després del merescut homenatge a la millor jugadora del planeta, ha arrencat el duel entre el Barça i l’Athletic Club. Les blaugranes s’han imposat per 4 a 0 en un dels partits més complicats que han disputat a la Lliga aquesta temporada. L’equip de Jonatan Giráldez no ha pogut obrir el marcador fins a la segona meitat. Tot i les dificultats, el conjunt català ha aconseguit un triomf que manté el Barça com a líder invicte.

L’Athletic Club s’ha defensat a la perfecció al començament del duel i les locals han trigat gairebé mitja hora en aconseguir generar una ocasió de perill. Leila ha estat la primera jugadora blaugrana en obligar a estirar-se a Quiñones amb un xut des de la frontal. Tot seguit, un servei de falta d’Alexia Putellas ha marxat fregant el pal de la porteria visitant. Abans del descans Marta Torrejón ha enviat la pilota al travesser amb una rematada de cap.

El segon temps ha començat de la millor manera pel Barça. La mateixa Marta Torrejón ha servit una centrada des de la dreta que Jenni Hermoso ha enviat al fons de la xarxa amb el cap. Les blaugranes s’han animat pel fet d’aconseguir enderrocar el mur basc després de 50 minuts i han estat a punt de fer el segon poc després, però el xut de Patri Guijarro s’ha estavellat al travesser. Al tram final, les catalanes han aconseguit augmentar la diferència al marcador. Jenni Hermoso ha signat el doblet aprofitant el refús d’una defensa visitant a una rematada de la mateixa davantera blaugrana. Als minuts finals, Claudia Pina ha fet el 3-0 amb un xut perfectament col·locat des de fora de l’àrea i Aitana Bonmatí ha arrodonit la festa definint a la perfecció després de rebre la pilota en boca de gol.