Món Esport
Xavi reivindica l’ADN Barça amb un dard enverinat al Madrid

Xavi Hernández, entrenador del Futbol Club Barcelona, ha atès aquest matí els mitjans de comunicació a poc més de 24 hores per al duel contra l’Eintracht de Frankfurt al Camp Nou, corresponent a la tornada dels quarts de final de la UEFA Europa League. El terrassenc, això sí, ha estat qüestionat en clau del que va passar ahir al Santiago Bernabéu, on el Reial Madrid va accedir a les semifinals de la Champions amb una actuació tan heroica com agònica.

Concretament, preguntat per si lamenta l’exigència que tenen els blaugranes no només en termes de resultats, sinó també en el joc, el tècnic ha reivindicat que “a nosaltres ens exigeix la història del Barça, no el Madrid. No els mirem per exigir-nos. La nostra història des de fa 40 anys, quan va venir Cruyff, que va posar un llistó: el de guanyar jugant bé. Si no, no estem contents. Així som els catalans”. En aquest sentit, Xavi ha recordat que “no he viscut allò que passa a Madrid. És un rival molt competitiu, amb un gen molt gran… Però el Barça és una altra història. No té res a veure”.

L’obligació de “ser excel·lents en tot el que fem” que té el Barça

El català, també, ha parlat d’exigència esportiva referint-se a l’inconformisme blaugrana i l’obligació d’eliminar el Frankfurt: “Això és el Barça, tenim l’obligació de guanyar i de passar bé. No ens val passar al minut 90 i per 1-0. Es tracta de ser excel·lents en tot el que fem. Per això és el club més difícil del món el Barça. Tenim l’obligació de guanyar jugant bé, ho diu la història. És molt complicat”, ha reconegut.

També ha comentat la mentalitat dels seus jugadors, que ha mutat exponencialment des de la seva arribada: “Tenien adormida la mentalitat guanyadora. I és el que cal exigir-los. Hi ha una exigència diària, i cada partit és un examen. Cal il·lusionar-se: ens fa il·lusió competir per l’Europa League. És un títol que no té el club”.

Per guanyar el títol, però, primer caldrà guanyar l’Eintracht de Frankfurt demà. No val cap altre resultat. Una derrota eliminaria els culers, mentre que qualsevol empat, sigui a zero o amb gols, enviaria el xoc a la pròrroga. Després del que va passar en l’anada, el tècnic ha valorat que “ho fan perfecte en la transició. Ho van fer molt bé ells, i nosaltres no tan bé. Vam tenir moltes pèrdues de pilota innecessàries, i això ens va penalitzar molt. Intentarem ser més pulcres, i que l’Eintracht no ens generi tant en aquestes ocasions. Tenen una fortalesa molt gran en la seva sortida al contraatac: ho fan molt bé”.



Més notícies
Els jugadors del Barça, durant un entrenament | FC Barcelona
Tres grans notícies a la convocatòria de Xavi per rebre el Frankfurt
Notícia: Tres grans notícies a la convocatòria de Xavi per rebre el Frankfurt
Comparteix
Memphis Depay i Sergiño Dest reben l'alta mèdica i Gerard Piqué entra a la llista sense l'alta mèdica
Gerard Piqué, en un entrenament del Barça, amb Riqui Puig i Óscar Mingueza | Europa Press
VÍDEO | Les sensacions de Piqué en la sessió decisiva abans del Frankfurt
Notícia: VÍDEO | Les sensacions de Piqué en la sessió decisiva abans del Frankfurt
Comparteix
El central va retirar-se lesionat en el partit d'anada de quarts de final d'Europa League

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El Tito Cruyff a abril 13, 2022 | 14:32
    El Tito Cruyff abril 13, 2022 | 14:32
    Caram Xavi, resulta què el Real Madrid no jugant bé por fer el triplet enguany. Jo ja ho voldría pel Barça. No diguis tonteries Xavi, què ja ets gran. Els valors del Barça. Estic al.lucinant.
  2. Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a abril 13, 2022 | 16:07
    Guaita-que-fan-ara abril 13, 2022 | 16:07
    S'entén perfectament lo que vol dir el Xavi quan parla del florentino-castor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa