Món Esport
El Barça s’exhibeix a Mestalla amb el joc de posició que demana Xavi (1-4)

Gran victòria del Barça a Mestalla. El joc de posició que el tècnic Xavi Hernández intenta inculcar als seus futbolistes des que va arribar a la banqueta blaugrana comença a fer el seu efecte. Els jugadors culers han interpretat de forma meravellosa la lectura d’espais i les passades a fer per treure el màxim rendiment de les seves ocasions i han golejat el València de forma inqüestionable. Tres gols a la primera meitat i un més a la segona han condemnat els locals (1-4), que han vist com Pierre-Emerick Aubameyang anotava el seu primer doblet com a blaugrana el mateix dia en què s’ha estrenat com a golejador.

Quan fas pop, ja no hi ha stop

Xavi ha tornat a fer rotacions, pensant en la tornada dels setzens de final de l’Europa League contra el Nàpols del pròxim dijous. Adama Traoré, que havia estat titular des de la seva arribada, ha descansat. En el seu lloc ha jugat Ousmane Dembélé, que d’aquesta manera tornava a un onze inicial des de la seva negativa a renovar. A més a més, Ronald Araujo ha demostrat novament que és un prodigi físic i ha disputat els noranta minuts malgrat haver tornat tot just d’unes molèsties a la cama esquerra.

La posada en escena dels blaugranes ha estat una mica més tímida que en darreres ocasions i, si bé han controlat la possessió, no han generat perill fins a la meitat del primer temps. Una gran passada de Jordi Alba en profunditat per a Pierre-Emerick Aubameyang ha estat la primera ocasió del Barça i, afortunadament per als culers, ha acabat en gol. El davanter gabonès s’ha estrenat com a golejador amb una diana marca de la casa. Ha controlat bé la passada d’Alba, ha encarat porteria i, en un mà a mà sense angle, ha definit amb molta classe pel pal curt del porter.

Aubameyang ha obert la llauna pel que fa al marcador i també pel que fa al joc. A partir del seu gol, ha començat una exhibició blaugrana que els culers ben segur que han gaudit. Això sí, abans el VAR ha anul·lat l’empat al València en una acció absurda en què Ter Stegen s’ha ficat a dins de la porteria una centrada lateral. Per sort, era fora de joc, perquè el porter alemany ha comès una nova errada imperdonable. Després d’això, nova passada increïble d’Alba, ben caçada per Dembélé i l’extrem francès ha regalat el gol a Frenkie de Jong. Poc després, el tercer del Barça. Una jugada gairebé calcada, on Gavi ha assistit Aubameyang perquè marqués a plaer un doblet que il·lusionarà els culers. Abans del descans, el VAR ha tornat a anul·lar correctament un gol al València en una acció en què la pilota ha marxat clarament fora de banda abans que els locals anotessin.

Pedri mata el partit

El Barça ha combinat de forma encertada l’efectivitat i el domini de la possessió a la primera meitat. La segona, a més a més, ha començat de la mateixa manera, perquè Gavi ha estat a punt de marcar en un contraatac molt ben llançat i els blaugranes també han estat a punt d’aconseguir el quart amb un penal sobre Aubameyang que ha estat invalidat per fora de joc. Tanmateix, en l’acció posterior, el València ha retallat distàncies amb un gol de cap de Carlos Soler molt mal defensat per Óscar Mingueza, que ha entrat per Eric Garcia que ha marxat amb molèsties.

Els locals han començat a creure en les seves possibilitats i s’han llançat a l’atac. Quan Xavi ha vist això, ha reaccionat ràpidament i ha fet entrar Pedri per De Jong. D’aquesta manera, el Barça ha guanyat en equilibri i, a més a més, també en gol, perquè el migcampista canari ha fet una autèntica animalada quan tot just acabava d’entrar. Ha caçat una pilota a la frontal de l’àrea i, sense controlar-la, ha xutat amb moltíssima potència, des de lluny, i ha batut Giorgi Mamardashvili amb un llançament espectacular.

A partir d’aquí, el Barça ja s’ha quedat més tranquil. Ha tingut algunes bones ocasions i fins i tot Aubameyang ha estat a prop d’anotar un hat-trick. Tanmateix, el València tampoc no s’ha rendit i ha intentat reduir distàncies en algunes ocasions. Aquí sí que s’ha de destacar, per fi, el gran paper de Ter Stegen. El porter alemany ha estat sublim sota pals a la segona meitat i ha impedit gols ja cantats a Mestalla amb aturades de mèrit. Al tram final del partit, el Barça ha regalat una nova alegria a Xavi, perquè s’ha defensat amb la pilota als peus i el València no ha tingut més oportunitats.



Més notícies
Memphis Depay, jugador del Barça | Europa Press
Memphis Depay tindria un peu fora del Barça
Notícia: Memphis Depay tindria un peu fora del Barça
Comparteix
L'holandès buscarà una sortida en cas que no sigui un titular fix
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Joan Laporta podria tancar una altra venda milionària
Notícia: Joan Laporta podria tancar una altra venda milionària
Comparteix
El Mònaco estaria disposat a pagar 20 milions per Segiño Dest

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa