Món Esport
Victòria in extremis del Barça que no tapa les vergonyes de l’equip (0-1)
  • CA

Una victòria al minut 87 acostuma a fer molta il·lusió. Lluitar i mastegar un partit fins al tram final per acabar rebent una dolça recompensa, sol ser molt satisfactori. Tanmateix, els seguidors del Futbol Club Barcelona ben segur que aniran a dormir amb un regust més aviat agre, ja que els noranta minuts de l’equip contra l’Alabès a Mendizorrotza han estat molt decebedors. El conjunt blaugrana no progressa i continua oferint imatges similars a les del principi d’aquesta temporada. Tot i això, els tres punts són vitals per apropar-se a la zona Champions.

Una primera part imperdonable

Després de catorze partits al capdavant del Barça, a Xavi Hernández ja se li ha donat prou temps per avaluar la seva tasca amb l’equip. I, malauradament, ha quedat demostrat que no és cap Mesies. Per molt que a ganes potser no el guanya ningú i que se li noten grans coneixements tècnics i tàctics del joc, el maleït es lo que hay de Koeman va creixent a poc a poc després de la primera eufòria que va generar el retorn del fill pròdig de Terrassa.

Avui, amb la plantilla novament minada de baixes i el gran trauma d’Ansu Fati i Ousmane Dembélé ben present, l’alineació ha tornat a tenir noms poc convincents, com els de Sergiño Dest o Luuk de Jong, i sigui per això o pel cansament de les darreres jornades, la primera part ha estat un autèntic desastre. Els blaugranes no han tingut ni una sola ocasió de gol. Han dominat la possessió, però de forma totalment estèril. Ez Abde és l’únic que ho ha intentat mínimament, amb un encert nul. De fet, l’Alabès sí que n’ha tingut una, que ha perdonat Pere Pons. Per entendre’ns, el Barça ha recordat als pitjors moments de Quique Setién.

Canvi de xip i recompensa injusta

La segona part ha estat una altra història. Sense parlar de cap brillantor, els blaugranes han posat una marxa més a la pressió i als primers minuts de la represa ja hi ha hagut, com a mínim, una tímida ocasió de gol, buscant el cap de Luuk de Jong. El Barça ha dominat amb més presència a l’àrea rival durant un bon tram de la segona meitat i Pedri s’ha exhibit amb un lideratge de ferro i de qualitat. De fet, Pacheco ha salvat els bascos després d’una rematada del mateix neerlandès a boca de canó. D’altra banda, cal dir que l’Alabès també n’ha tingut una de clara amb un cop de taló de Pere Pons.

Ara bé, a partir del minut 70 ha canviat la dinàmica del partit i els de Vitòria han passat a tenir la possessió per primer cop en tot el partit i, a més a més, han creat molt perill. Els bascos han demanat un penal inexistent de Nico sobre Tomás Pina i Joselu ha perdonat una rematada de cap que semblava clara. Tot i això, el destí ha volgut que qui trenqués el marcador fos el Barça, amb una assistència de Ferran Torres a Frenkie de Jong després d’una gran desmarcada del valencià i una passada encara millor de Jordi Alba. El de l’Hospitalet, que ha estat horrible durant tot el duel, ha acabat sent crucial.



Més notícies
Girona - Lugo | LaLiga
El VAR espatlla la festa al Girona (1-1)
Notícia: El VAR espatlla la festa al Girona (1-1)
Comparteix
Els gironins empaten contra el Lugo després que el VAR hagi anul·lat un gol i un penal als locals
Els jugadors de l'Elx celebren un gol | Elx CF
Dos catalans li pispen dos punts al Madrid (2-2)
Notícia: Dos catalans li pispen dos punts al Madrid (2-2)
Comparteix
Édgar Badia i Pere Milla han estat claus perquè l'Elx sumés un punt al Santiago Bernabéu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa