Món Esport
VÍDEO | ‘Els Segadors’ tornen al Camp Nou després de sis anys d’autocensura
  • CA

L’himne nacional de Catalunya, Els Segadors, ha tornat a sonar al Camp Nou abans de l’inici del clàssic entre el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid. Ho ha tornat a fer després de sis anys en els quals la junta directiva de l’expresident Josep Maria Bartomeu va decidir eliminar-lo de l’estadi perquè, deien, hi havia xiulets quan sonava i això dividia l’afició. Tanmateix, l’actual màxim mandatari de l’entitat blaugrana, Joan Laporta, ha decidit conjuntament amb el seu equip que l’himne tornés a sonar. El partit escollit ha estat el clàssic, ja que el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, també ha recuperat el lloc central a la llotja després que l’any 2018 el mateix Bartomeu li retirés aquest honor a l’expresident Quim Torra. Totes aquestes informacions van ser avançades per El Món durant aquesta setmana.

Els Segadors han sonat al Camp Nou a les 16:05, just abans de l’inici del partit, coincidint amb l’entrada de Pere Aragonès. La rebuda dels aficionats ha estat aclaparadora, amb moltíssima gent cantant l’himne i fins i tot alguns aficionats dempeus. Les graderies també s’han omplert dels colors groc, vermell i blau dels centenars de senyeres i estelades que han dut els seguidors. Pel que fa als xiulets que, segons Bartomeu, van acabar amb l’himne el 2015, se n’han pogut escoltar molt pocs, gairebé cap. El final de l’himne ha estat acompanyats de crits d'”independència”. D’aquesta manera, s’ha recuperat una tradició molt present a la història del club.

Cal tenir en compte que Laporta ha reiterat en diverses ocasions des que ha arribat al Barça en la seva segona etapa com a president, que, amb ell al capdavant, l’entitat blaugrana lluitaria “pels drets i les llibertats dels catalans”. A més a més, també ha assegurat que Catalunya ha de ser un dels quatre pilars fonamentals del club, juntament amb la Masia, el llegat de Johan Cruyff i UNICEF. Aquest és un nou exemple de com està recuperant el catalanisme que ha estat lligat al Barça des de sempre.



Més notícies
Els socis donen suport a un dels punts del dia de l'Assemblea | FC Barcelona
Poca assistència i molt de suport a Laporta en la segona part de l’Assemblea
Notícia: Poca assistència i molt de suport a Laporta en la segona part de l’Assemblea
Comparteix
Laporta surt reforçat d'una Assemblea on l'assistència no ha superat les 500 persones
Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona
Els compromissaris aproven el finançament de l’Espai Barça
Notícia: Els compromissaris aproven el finançament de l’Espai Barça
Comparteix
Els socis hauran de decidir ara si aproven el projecte en un referèndum

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a octubre 24, 2021 | 21:10
    Vendetta octubre 24, 2021 | 21:10
    Es aixo srs visca el barça y visca catalunya
  2. Icona del comentari de: Culé. a octubre 25, 2021 | 08:43
    Culé. octubre 25, 2021 | 08:43
    Tal com imaginava, l'audició del nostre himne (que per cert, no es va poder escoltar per la TV) ha estal l'unic triomf del partit.
  3. Icona del comentari de: Culé. a octubre 25, 2021 | 08:43
    Culé. octubre 25, 2021 | 08:43
    Tal com imaginava, l'audició del nostre himne (que per cert, no es va poder escoltar per la TV) ha estal l'unic triomf del partit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa