Món Esport
Laporta, sobre Guardiola: “No he vingut a parlar dels meus somnis, però m’agrada que es facin realitat”
  • CA

Joan Laporta ha ofert la seva primera roda de premsa des que va ser investit president del Futbol Club Barcelona, després d’unes eleccions que va guanyar ara fa gairebé tres mesos. La situació interna de l’entitat blaugrana, molt delicada, ha endarrerit aquesta compareixença, la qual, finalment, s’ha produït un cop el primer equip de futbol masculí ha acabat la seva temporada. Abans de respondre les preguntes dels periodistes, ha justificat que hagi trigat tant a arribar aquesta roda de premsa perquè “hem arribat a mitja temporada i estem vestint el nostre projecte”. També ha explicat els motius que l’han dut a fer-ho ara: “Tenim la necessitat d’explicar-nos, perquè hem detectat que l’entorn del Barça necessita explicacions”. A partir d’aquí, ha resolt molts dels dubtes que planen sobre el club o, com a mínim, ha detallat en quina situació es troba l’entitat, per molt incerta que sigui.

La banqueta

Un dels temes estrella ha estat la situació de la banqueta del primer equip masculí de futbol. La reunió amb Ronald Koeman del dimarts passat va deixar unes sensacions estranyes sobre la continuïtat del tècnic neerlandès. Laporta ha confirmat que hi ha moltes converses amb el tècnic neerlandès: “Estem avaluant la seva situació”. Sobre possibles substituts, el nom que més ha sonat ha estat el de Pep Guardiola, que també és el que més il·lusiona. En les dues preguntes que ha hagut de respondre al respecte, el president blaugrana no ha negat que pugui tornar: “Guardiola? No he vingut a parlar dels meus somnis, però m’agrada que es facin realitat”. Ara bé, en el moment actual, s’ha limitat a desitjar-li molta sort a la final de la Champions: “Tots els que l’estimem volem que la guanyi”. D’altra banda, sí que ha deixat entreveure que, de moment, Xavi Hernàndez està descartat.

Messi

La renovació de Leo Messi també ha estat un tema molt recurrent. El que ha deixat clar Laporta, i ho ha fet en més d’una ocasió, és que “la renovació va bé”. Ha especificat que “no està fet encara”, però ha donat a entendre que el més probable, a hores d’ara, és que l’argentí segueixi sent jugador del Barça la temporada vinent. Un altre aspecte molt interessant que ha tractat és el de la diferència entre el setembre de l’any passat, amb tot el cas del burofax, i el dia d’avui. “Messi sap que ara hi ha un president que vol que segueixi i jo li dic contínuament. A més a més, li demostro amb un projecte esportiu il·lusionant”, ha afirmat. Ha agraït l’esforç al capità blaugrana d’entendre la situació econòmica delicada del club.

L’economia del club

Tot el que ha dit Laporta sobre aquest aspecte, ha anat precedit d’una premissa clara: “Fins que no tinguem l’auditoria el mes de juliol, no podré donar gaires detalls al respecte”. Això sí, el president blaugrana ha donat credibilitat a totes les notícies que han anat sorgint i ha assegurat que “estem descobrint coses preocupants i sorprenents”. En aquest sentit, Laporta ja ha avançat que demanarà responsabilitats a l’anterior junta directiva que, diu, “és la responsable de l’actual situació econòmica del club”.

La reforma de les seccions

Laporta ha justificat tots els canvis que s’estan duent a terme a les seccions del club, com la destitució d’Andreu Plaza al futbol sala i de Xavi Pascual i David Barrufet a l’handbol, sota el precepte del “segell propi”. Ha explicat que, com que va arribar al club a mitja temporada, ha estat ara el moment de fer els canvis que desitja la seva junta directiva. S’ha mostrat molt respectuós amb totes aquestes llegendes del Barça i ha agraït la seva tasca a l’entitat blaugrana, però a la vegada ha deixat clar que cal fer aquesta reforma.

La Superlliga

Cap novetat important respecte a la Superlliga, però sí que hi ha hagut les explicacions pertinents. Laporta ha confirmat que el Barça segueix en el projecte i que “el futbol necessita una renovació”. Ha insistit moltes vegades en la voluntat de diàleg amb la UEFA, la FIFA, les Lligues i la Federació. Tanmateix, s’ha queixat de l’actitud bel·ligerant i agressives que aquests organismes han demostrat en determinades ocasions. Ara bé, Laporta sí que ha volgut recordar que “hem estat l’únic club que ha entrat a la Superlliga amb una reserva: la decisió final la prendran els socis”.

Espai Barça

Pel que fa a la construcció del nou Camp Nou, Laporta ha confirmat que serà més car del que va anunciar l’anterior junta directiva. A més a més, “el projecte estava obsolet i hem hagut de presentar una renovació a l’Ajuntament de Barcelona que ha estat ben rebuda”. Aquesta aniria en la línia de fer un estadi més espectacular de forma visual i més sostenible. D’altra banda, sí que ha explicat que “mentre es construeixi la coberta del nou Camp Nou, haurem d’anar a jugar a un altre estadi”. No ha deixat clar si aquest serà Montjuïc, ja que això no és definitiu, però sí que és el que té més números.



Més notícies
Guardiola, durant la seva etapa al Barça | Europa Press
L’opció Guardiola guanya pes
Notícia: L’opció Guardiola guanya pes
Comparteix
Laporta vol que torni per substituir Koeman, però és imprescindible que guanyi la Champions amb el Manchester City
Bartomeu i Koeman, durant la presentació de l'holandès | FC Barcelona
L’herència de Bartomeu continua sent un maldecap per a Laporta
Notícia: L’herència de Bartomeu continua sent un maldecap per a Laporta
Comparteix
El contracte que l'expresident va signar amb Koeman dona molt poc marge de maniobra al nou líder del club

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a maig 28, 2021 | 13:20
    Ramon maig 28, 2021 | 13:20
    No culpo Laporta. Sé molt bé que ell ho deu veure com jo. I també sé, com ho sap ell, que la premsa sociatonuñista frisa per saltar-li com hienes a la jugular. Però és una vergonya, és d'absolut vòmit, que fins i tot mitjans de Catalunya com l'Sport facin les preguntes i n'esperin (exigeixin, de fet) les respostes en espanyol. No critiquem Laporta. Pel que ja ho he dit abans. Assenyalem, posem-los nom, als miserables mitjans que ho fan (perquè vull pensar que no tots els periodistes concrets són així de renegats sinó que els ho mana el mitjà).
  2. Icona del comentari de: Ramon a maig 28, 2021 | 13:26
    Ramon maig 28, 2021 | 13:26
    Les declaracions, les respostes, per norma en la llengua de Catalunya. Primera per fer-la necessària. Segona per visualitzar-la o sia per normalitzar-la. Tercera perquè els espanyols prou que l'entendrien si la sentissin amb alguna regularitat. I quarta perquè sempre podrien posar-hi sotstítols (o doblatge si a sobre són analfabets).
  3. Icona del comentari de: Ramon a maig 28, 2021 | 13:29
    Ramon maig 28, 2021 | 13:29
    Encara recordo que malament que va quedar el parasociata Samaranch, en respondre en castellà unes paraules dites per Juan Carlos en català en una de ses primeres visites oficials. És senzillament horrorós, que mig segle després el puto diari Sport de merda faci en castellà les preguntes al president del Barça bo i esperant, a sobre, que les respostes també en siguin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa