Nova derrota trista i lamentable del Barça (1-0)

El Futbol Club Barcelona ha sumat la segona derrota consecutiva a la Lliga Santander i encara no ha guanyat cap partit fora de casa aquesta temporada. Aquest cop, l’equip revelació de la competició, el Rayo Vallecano, ha batut amb facilitat i per la mínima els blaugranes a l’Estadi Teresa Rivero gràcies a un gol a la primera meitat (1-0). Ronald Koeman, amb un equip carregat de baixes per lesió, ha tornat a veure amb impotència des de la banqueta com els seus futbolistes no eren capaços de fer res durant els noranta minuts per capgirar la situació i ho ha fet per última vegada.

Passos enrere

Koeman ha apostat per un onze en el qual Philippe Coutinho havia de carregar amb gran part del pes de l’equip. Situat a l’interior, el brasiler era dels futbolistes amb més espai per crear. Ara bé, des de la primera jugada del partit, ha quedat clar que Coutinho ni està ni se l’espera. Una pilota per al brasiler significava una pilota perduda i el Rayo se n’ha començat a aprofitar de seguida. Després d’una primera mitja hora amb intercanvi de domini de la possessió, però més ocasions per als locals, els d’Andoni Iraola han fet el primer.

Els vallecans han aprofitat una pèrdua molt greu de Sergio Busquets i han trobat ràpidament el davanter colombià Radamel Falcao, que està vivint una nova joventut a Madrid. Falcao s’ha pixat Gerard Piqué amb una facilitat preocupant per al central català i ha executat un xut imparable per a Ter Stegen. En els minuts posteriors, el Barça ha continuat amb la mateixa dinàmica i els d’Iraola no han patit per marxar als vestidors amb el resultat favorable al marcador. Ha estat una primera meitat molt lenta i avorrida per a l’espectador neutral, on els blaugranes han continuat mostrant carències i, de fet, encara n’han ensenyat més que en els darrers partits.

Nico i un penal fallat

A la represa, Koeman ha decidit no tocar res i els seus jugadors han respost amb un petit pas endavant, afavorit pel pas enrere que ha fet el Rayo. A partir d’aquí, Nico González, que ha estat titular i ja ha fet una molt bona primera meitat, s’ha exhibit. Ha estat a punt de marcar un bon gol des de la frontal de l’àrea, però el seu xut ha marxat fregant el pal. A més a més, també li ha donat una gran passada al Kun Agüero, però la seva rematada ha estat aturada per Stole Dimitrievski.

De fet, el porter vallecà ha tingut un moment de molt més protagonisme. El davanter neerlandès Memphis Depay ha provocat un penal clar sobre el minut 75. El Barça, que tampoc no és que hagués fet grans mèrits, ha tingut l’empat a tocar. Tanmateix, el xut del lleó, que ha estat l’encarregat d’executar la pena màxima, ha acabat amb una grandíssima aturada de Dimitrievski.

El penal fallat ha deixat el Barça noquejat i les entrades de Gavi i Luuk de Jong no han servit per canviar la cara als blaugranes. El Kun Agüero, que ha estat titular amb el Barça per primera vegada, ha jugat els noranta minuts tot i tornar d’una lesió llarga i complicada. La seva aportació no ha pogut ser decisiva, però ha estat dels pocs que ho ha intentat amb insistència, de la mateixa manera que Sergiño Dest. Del partit contra el Rayo és molt difícil salvar res de positiu per al barcelonisme, més enllà de Nico, els minuts de rodatge del davanter argentí i la confirmació del neerlandès a l’extrem.