“Hem d’ajudar als jugadors. Tant de bo FIFA i UEFA pensin en els jugadors i redueixin el nombre de partits. És massa i aquest calendari mata als jugadors“. Aquestes paraules van ser dites per Ronald Koeman ahir al migdia en la roda de premsa prèvia al partit davant el Betis. Potser és cert que la lesió d’Araujo no depèn estrictament de la càrrega de partits, però el context sí que ho és. I la defensa del Barça està sota mínims.

Koeman no va voler personalitzar en la seva situació: “no sóc el primer que ha parlat sobre això. Hem de parar aquesta situació. Hi ha moltes lesions pel desgast i els viatges”. Les lesions s’han multiplicat aquesta temporada a les grans lligues europees. Sense anar més lluny, el Reial Madrid pràcticament no disposa de jugadors del primer equip per afrontar el pròxim partit de Lliga davant el Getafe: deu jugadors de camp del primer equip. Delirant.

Un altra conseqüència, les lesions a banda, i que es deriva d’aquesta càrrega de partits brutal, és l’estat físic dels jugadors. Amb una pretemporada condicionada i curta, partits cada tres dies, i un mes de gener ple de pròrrogues: com estaran les cames dels jugadors del Barça d’aquí a dos mesos? Partits com els d’avui són una batalla física, i tenen un preu. Però espero equivocar-me.



Més notícies
Ronald Koeman, entrenador del Barça | Europa Press
Koeman: “He fet les rotacions pensant en la Copa”
Notícia: Koeman: “He fet les rotacions pensant en la Copa”
Comparteix
La roda de premsa de l'entrenador del Barça després de la victòria contra el Betis
Ronald Koeman, en roda de premsa | FC Barcelona
Ronald Koeman: “Estic molt feliç després de l’últim partit, però demà tot pot canviar”
Notícia: Ronald Koeman: “Estic molt feliç després de l’últim partit, però demà tot pot canviar”
Comparteix
L'holandès valora el moment de l'equip abans de visitar el Betis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa