La Federació hauria canviat l’àrbitre del clàssic per pressions externes

Mateu Lahoz ocuparà el lloc que corresponia a De Burgos Bengoetxea

Mateu Lahoz ha estat anunciat com a àrbitre del clàssic entre el Reial Madrid i el Barça a Valdebebas del pròxim dissabte 10 d’abril. Es tracta de l’àrbitre més polèmic de la Lliga. Se l’acusa de voler tenir més protagonisme que els jugadors i de prendre decisions controvertides expressament per tenir els seus minuts de glòria. De fet, és l’àrbitre que va anul·lar un gol a Leo Messi en el darrer partit de la temporada 2013-2014 amb el qual els blaugrana haurien guanyat la Lliga.

Ara bé, segons ha revelat Radio Marca, aquesta decisió d’optar per Lahoz com a col·legiat del clàssic no es deu a l’atzar. La Reial Federació Espanyola de Futbol i el Comitè Tècnic d’Àrbitres haurien rebut pressions externes perquè aquest acabés sent l’àrbitre del partit entre blancs i blaugranes. En un inici, el basc De Burgos Bengoetxea havia de ser l’encarregat de dirigir el duel que pot decidir la Lliga.

Malgrat que no hagi transcendit la identitat d’aquestes persones o grups de pressió, sí que és cert que després del Barça-Valladolid es va explicar que hi havia molt nerviosisme a Madrid per l’àrbitre que pogués dirigir el clàssic. El diari AS va explicar que a Valdebebas només es parlava del col·legiat que hauria de xiular el partit del dissabte i aquests canvis d’última hora no són un bon presagi per als culers.

Més informació

Nou comentari