Món Esport
Quins precandidats superaran el tall de signatures?

Després de mesos de precampanya, les eleccions a la presidència del Barça estan a punt d’arribar a un moment crucial. Demà dilluns 11 de gener, a la tarda, és la data límit per entregar les 2.257 signatures necessàries per poder passar de precandidat a candidat i, així, poder-se presentar oficialment als comicis.

La situació actual, en una campanya que ha estat peculiar a causa de la pandèmia del coronavirus, és, com no podia ser d’una altra manera, incerta. A hores d’ara, els únics dos precandidats que es pot donar per fet que superaran el tall de signatures són Joan Laporta i Víctor Font. Ells mateixos ho han insinuat en diverses ocasions i el suport que han rebut en les enquestes així ho indica. També han estat dos dels precandidats que més punts de recollida han desplegat.

A partir d’ells dos, tot són dubtes. El diari Sport assegura que Toni Freixa ja hauria arribat a les signatures necessàries, però en cap cas s’ha fet oficial. A més a més, cal recordar que les paperetes s’han de validar posteriorment, així que se n’haurien d’aconseguir bastantes més de les mínimes per poder assegurar el tret.

Pel que fa a la resta de precandidats, Emili Rousaud ha assegurat que ha arribat a les 2.000 i que es troba a prop de l’objectiu, però segons ha pogut saber El Món, el fundador de Factor Energia ho tindrà molt complicat per poder superar el tall. Succeeix el mateix amb Jordi Farré, qui afirma que ho aconseguirà, però serà molt difícil.

Més enllà d’aquests cinc precandidats, la situació dels altres quatre és més desconeguda. Agustí Benedito és potser qui ho tindria més fàcil entre ells per superar el tall, però ell mateix va assegurar al Món que, a causa de la pandèmia, la recollida de signatures s’està complicant molt. Xavi Vilajoana seria el segon dels quatre i ell també s’ha queixat de les condicions, sobretot després de les noves restriccions i el confinament domiciliari. Lluis Fernàndez Alà i Pere Riera són els menys favorits per arribar a aquestes 2.257 signatures necessàries.Més notícies

El posicionament de Víctor Font sobre un possible ajornament de les eleccions

Notícia: El posicionament de Víctor Font sobre un possible ajornament de les eleccions
Comparteix
El líder de 'Sí al Futur' vol que els comicis se celebrin "tan aviat com sigui possible", però també creu que és molt important "garantir un nivell de participació elevat"
Notícia: El posicionament de Víctor Font sobre un possible ajornament de les eleccions - Mobile
Joan Laporta, expresident del Barça entre el 2003 i el 2010 | Estimem el Barça

Laporta serà el primer a entregar les signatures

Notícia: Laporta serà el primer a entregar les signatures
Comparteix
La junta electoral determina l’ordre en què els precandidats lliuraran, el pròxim dilluns 11 de gener, les firmes que hagin recollit per proclamar formalment la seva candidatura
Notícia: Laporta serà el primer a entregar les signatures - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa