Aubamenyang es reconcilia amb el futbol a Mestalla

Pierre-Emerick Aubameyang va arribar al Barça durant el passat mercat d’hivern procedent de l’Arsenal. El davanter estava absolutament defenestrat al club anglès, on acumulava un mes sense jugar i acabava de perdre la capitania. El tècnic gunner, Mikel Arteta, va optar per castigar el gabonès després que s’absentés d’un entrenament. L’atacant va demanar permís per viatjar a França per atendre la seva mare, que pateix alguns problemes de salut. Aubameyang va arribar un dia més tard del que havia acordat amb l’Arsenal i Arteta va sentenciar-lo.

Dos mesos i mig després d’això, Aubameyang s’ha reconciliat amb el futbol a València. L’africà ha fet un hat-trick a Mestalla en la victòria del Barça al feu valencianista per 1-4. Alguns diran que tan sols ha fet dos gols. La quarta diana del Barça ha tingut lloc després que un xut de Pedri impactés a l’esquena d’Aubameyang i l’africà desviés la trajectòria de l’esfèric. És cert que, segurament, Mamardashvili hauria aturat la pilota si el davanter no arriba a canviar la direcció del llançament.

L’atacant blaugrana ha protagonitzat un primer temps brillant. Aubameyang ha fregat el gol en una primera aproximació on ha estat a punt de rematar una passada de la mort de Ferran Torres. Tot seguit, el davanter ha estrenat el marcador en rebre una gran passada a l’espai de Jordi Alba i definir de forma impecable davant Mamardashvili. Abans del descans, l’exfutbolista de l’Arsenal ha aprofitat una gran centrada per fer el tercer del Barça i deixar el partit absolutament sentenciat. Del Cerro Grande ha trigat a validar la segona diana del gabonès, ja que el VAR estava revisant un possible fora de joc en aquesta acció.

Aubameyang ha estat a punt de forçar un penal als primers minuts del segon temps. De fet, Diakhaby ha trepitjat l’atacant dins l’àrea, però l’àrbitre no ha assenyalat la pena màxima perquè el jugador blaugrana havia rebut en fora de joc. L’africà ha culminat la seva participació estel·lar desviant la pilota la distància necessària per impedir que Mamardashvili pogués evitar el quart gol del Barça. Al minut 84, Aubameyang ha estat substituït per Luuk de Jong després de signar una de les millors actuacions de la seva carrera.