Món Esport
Els trucs de Pedri Potter ensenyen el Barça a tornar a competir

És impossible entendre el partit que el Futbol Club Barcelona ha guanyat a Istanbul sense parlar de l’actuació sublim d’un jove migcampista. Aquest jove migcampista s’ha doctorat (si és que no ho havia fet encara) liderant una remuntada en un escenari infernal. S’havien posat molt magres les coses pels de Xavi, amb el gol de Marcão. Quan calia fer una passa endavant, en un partit on, igual que en l’anada, no sortia quasi res en atac, un mag ha tret a relluir els seus trucs. Pedri González ha aixecat el dit o, millor dit, la vareta, i totes les pilotes han passat per ell. Tots l’han buscat a ell i ell ha trobat la màgia.

Ho ha fet amb la vareta que té als peus. I a la ment. El jove té uns peus valuosos i una ment privilegiada. Pedri se supera partit rere partit. Si no fa gaire el seu entrenador va establir l’ambiciosa comparació entre ell i Andrés Iniesta, l’escriptor d’aquesta contracrònica desitja fer el mateix entre Pedri i Harry Potter.

Pedri ha liderat una remuntada que, segons el tècnic, suposa un nou “punt d’inflexió”. El Barça està reaprenent a competir a Europa. Després d’anys de males collites i de màgia negra. El Barça s’ha imposat en dos estadis molt exigents. Al d’un equip que lluita per guanyar la Serie A, el Nàpols, per 2-4, i al d’un que té una afició que apreta molt, el Galatasaray, per 1-2. En el primer, demostrant el creixement ofensiu de l’equip, i en el segon, demostrant el creixement mental. El Barça ha deixat de ser l’equip del córner d’Anfield, per a ser l’equip de Pedri.

El Barça està tornant a ser el Barça de les grans nits a base d’experiències com les d’avui. De vegades és necessari baixar per tornar a pujar. I Pedri és l’home -o adolescent- d’aquest ascens. L’arribada del canari a Can Barça ha coincidit amb l’inici de l’evolució del Barça des dels temps de Josep Maria Bartomeu. Pedri s’està fent un nom al Barça. Té lideratge, recupera pilotes, reparteix assistències i ara ja marca golassos. A l’estil d’Iniesta, de Messi. A l’estil de Harry Potter. A l’estil de Pedri. Que Pedri jugui bé no és notícia. La seva constant millora, sí. Abracadabra, nova exhibició de Pedri!



Més notícies
Pedri culmina una gran jugada amb l'empat a un | FC Barcelona
L’infern turc no espanta el Barça de Xavi i elimina el Galatasaray (1-2)
Notícia: L’infern turc no espanta el Barça de Xavi i elimina el Galatasaray (1-2)
Comparteix
Els blaugranes s'han classificat per als quarts de final de l'Europa League en un partit molt complicat a Istanbul
Jugadors del Barça celebren un gol | FC Barcelona
Pedri i Xavi discrepen sobre el favoritisme del Barça a l’Europa League
Notícia: Pedri i Xavi discrepen sobre el favoritisme del Barça a l’Europa League
Comparteix
Opinions contràries entre el jugador i l'entrenador després de la remuntada a Istanbul

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa