Les estadístiques de Pau Gasol amb el Barça

Les xifres del pivot català entre el 1998 i el 2001

Pau Gasol torna al Barça després d’haver-hi debutat ara fa més de 20 anys, la temporada 1998-1999. Format a les categories inferiors del club, el pivot de Sant Boi de Llobregat va destacar a la pedrera des de ben petit i es va donar a conèixer com a potencial estrella del bàsquet amb la samarreta blaugrana. Gasol va marxar del Barça el 2001, tot just fa dues dècades, i paga la pena observar les seves estadístiques en la seva primera etapa.

En primer lloc, cal tenir en compte que tot just era un debutant i era molt jove, ja que va ser jugador del Barça entre els seus 18 i 20 anys, per tant, les seves dades no són d’estrella, sinó de promesa. Tanmateix, especialment en les de la seva darrera temporada, ja es poden observar xifres de crack.

La temporada 1998-1999 només va jugar 26 minuts, repartits en 4 partits. Entre tots ells, va anotar 12 punts i va capturar 4 rebots. Dades anecdòtiques, però que destaquen en tractar-se d’un jove de només 18 anys. Va anotar un màxim de 6 punts en un dels enfrontaments del 1999.

A la seva segona temporada, ja com a ple jugador del primer equip, Gasol va començar a la banqueta i va acabar aconseguint la titularitat. De fet, jugaria al cinc inicial en 15 dels 38 partits que disputaria. Va anotar una mitjana de 4 punts per partit, va capturar més de dos rebots per duel i va començar a destacar com a blocador.

La seva darrera etapa al Barça, la 2000-2001 i amb 20 anys, va ser la més destacada. Va ser titular en més del 80% de partits que va disputar i les seves mitjanes van ser molt rellevants. Anotava, de mitjana, més de 12 punts per partit, capturava 6 rebots, repartia una assistència i assegurava un tap. Va protagonitzar una gran actuació contra l’Unicaja en Lliga, amb 27 punts, i va ser l’MVP de la Copa del Rei, amb un partit memorable contra el Reial Madrid.

Més informació

Nou comentari