El jugador català de bàsquet Pau Gasol s’ha convertit oficialment en nou jugador del Futbol Club Barcelona. El de Sant Boi de Llobregat, de 40 anys, torna a casa seva, l’equip que el va veure debutar i l’equip que el va formar, amb l’objectiu de posar-se a to per encarar els Jocs Olímpics de Tòquio 2020+1. Gasol no podrà jugar de forma immediata, ja que encara es troba a la fase final de la recuperació de la lesió que l’ha apartat gairebé dos anys de les pistes, però assegura que ja conença “a agafar ritme de competició”.

Malgrat que l’arribada de Gasol al Barça era un secret a veus, especialment des de dissabte, dia en què es va filtrar aquesta informació, hi van haver algunes veus que van dubtar del seu fitxatge durant els últims dies. És cert que el de Sant Boi es va mostrar molt molest, fins i tot públicament, amb el fet que s’hagués transmès la notícia a la premsa abans d’hora, però en cap cas va arribar a córrer perill la seva incorporació.

La incorporació del gran dels Gasol s’havia de fer oficial abans de demà dimecres 24 de febrer, ja que és la data límit que tenen els clubs europeus per inscriure un jugador a l’Eurolliga. De ben segur que guanyar aquesta competició és un dels grans objectius del pivot català i és per això que el procés s’ha accelerat.

Cal recordar que Gasol arriba a Barcelona després de molt i molt temps sense jugar, malgrat que l’opció de la retirada mai no hagi estat una realitat per a ell, que sempre ha tingut els Jocs Olímpics al cap. Són gairebé dos anys, des del maig del 2019, que l’ex de l’NBA no trepitja el parquet en partit oficial, malgrat que no ha deixat d’avançar mai en el seu procés de recuperació. Concretament, va patir una fractura a un os del peu esquerre que, després de diverses complicacions, l’han anat allunyant de les pistes.

En la seva trajectòria destaca el seu debut amb el Barça el 1999, quan va irrompre com a gran promesa de futur, la seva confirmació a Memphis, on va convertir-se en estrella i, finalment, la seva etapa més exitosa a Los Angeles. Com a laker, Gasol va guanyar dos anells de campió de l’NBA, el 2009 i el 2010. Posteriorment va continuar als Estats Units, a Chicago, San Antonio i Milwaukee i fins i tot va arribar a signar amb els Portland Trail-Brazers, equip amb el qual no va poder debutar mai a causa de la seva lesió. També destaca el seu rol a la selecció espanyola de bàsquet, on ha aixecat un mundial, tres Eurobaskets i dues plates olímpiques, entre molts altres títols.

Malgrat que el club no ha fet oficials les xifres del seu fitxatge, va transcendir el mateix dissabte que el jugador de Sant Boi arriba a Barcelona de forma gratuïta i només cobrarà 70.000 euros, salari mínim d’un jugador de l’ACB. El seu objectiu no és guanyar diners o renéixer com a esportista, sinó preparar-se per als Jocs Olímpics i signar un bonic final a la seva trajectòria amb un retorn poètic a casa seva.



Més notícies
Pau Gasol, amb Kobe Bryant | Euopa Press
Pau Gasol tanca el cercle
Notícia: Pau Gasol tanca el cercle
Comparteix
Fem un repàs a la trajectòria del millor jugador de bàsquet català de la història
Gasol i Bryant, en arxiu | Europa Press
L’emotiva carta de Pau Gasol a Kobe Bryant
Notícia: L’emotiva carta de Pau Gasol a Kobe Bryant
Comparteix
El pivot català recorda el seu “germà” un any després de la seva mort

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa