Món Esport
El millor homenatge “al Johan”
  • CA

Després d’una dècada de penombra cruyffista al Futbol Club Barcelona, la casualitat ha volgut que el cinquè aniversari de la mort de Johan Cruyff hagi coincidit amb el retorn esplendorós dels adeptes del neerlandès a la directiva de l’entitat. Joan Laporta i tota la seva junta han fet onejar la bandera del cruyffisme des del primer acte de campanya electoral fins al dia d’avui

És molt significatiu que el primer gest que van fer Laporta i la seva directiva després de guanyar les eleccions fos canviar la mascareta amb el lema electoral, Estimem el Barça, per una en commemoració de Cruyff. Les seves primeres paraules van ser dedicades a qui ell sempre anomena “el Johan”. Ho pot fer gràcies a l’amistat que els va unir. També va dirigir-se a ell a l’inici del discurs d’investidura.

I és que ser cruyffista a can Barça és molt més que admirar i reconèixer la figura “del Johan”. Això, de fet, ho fa gairebé tothom. El cas és que ser cruyffista també vol dir seguir amb les ensenyances que va deixar ell, molt més en la seva etapa com a jugador que com a entrenador. Vol dir defensar els valors del club, cuidar la Masia, cuidar els jugadors joves, apostar per un estil de joc vistós i pensat per al públic i no tant per als resultats, ser ofensiu… De fet, una piulada de la vicepresidenta institucional del Barça, Elena Fort, ho recorda fent referència a la seva mítica frase: “Sortiu i gaudiu”.

També és una bonica casualitat que l’entrenador actual sigui Ronald Koeman, una persona que, com a futbolista, va ser un dels referents del Barça de Cruyff. És neerlandès, els unia una bona relació personal i també és d’aquelles persones que recorden amb emoció el Tulipà d’Or. Per tot plegat, el club, que a través de les xarxes socials està fent tota una campanya de record i homenatge a Cruyff, ha resumit a la perfecció amb una frase la presència de la llegenda del club al Barça actual: “El teu llegat està més viu que mai”.



Més notícies
Carles Puyol, en una imatge promocional | FC Barcelona
Puyol tornarà al Barça de la mà de Laporta
Notícia: Puyol tornarà al Barça de la mà de Laporta
Comparteix
Ho faria a través de la Fundació i no formaria part del projecte esportiu, segons TV3
Ronald Koeman, durant la seva presentació | FC Barcelona
Koeman continuarà una temporada més a la banqueta del Barça
Notícia: Koeman continuarà una temporada més a la banqueta del Barça
Comparteix
La reunió entre Laporta i el tècnic neerlandès ha conclòs de forma positiva per a les dues parts

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa