Món Esport
El Barça és el millor equip d’Europa en una estadística molt peculiar

El Futbol Club Barcelona està signant una de les seves pitjors temporades de la història recent. L’equip, que aquest curs ja ha estat dirigit per Xavi Hernández, Sergi Barjuan i Ronald Koeman, ha quedat eliminat de la fase de grups de la UEFA Champions League per primera vegada des de l’any 2000 i disputarà l’Europa League per primera vegada a la història des que aquesta competició té aquest nom. A més a més, també ha estat eliminat de la Copa en una ronda força prematura i a la Lliga no té opcions reals de guanyar, sinó que ha d’aspirar, com a molt, a quedar entre els quatre primers per poder jugar la Lliga de Campions de l’any vinent.

Tot i això, el portal especialitzat en estadístiques del món del futbol Stats Perform ha revelat que el Barça és, encara que no ho sembli, el líder d’Europa en una estadística que es pot considerar positiva. El conjunt blaugrana és l’equip de les cinc grans lligues europees que més gols té repartits entre els seus jugadors. Dit d’una altra manera, amb divuit golejadors diferents, el Barça és l’equip d’Europa que més en té, superant per una diana l’Atalanta italià, el París Saint-Germain (PSG) francès i el Hoffenheim alemany.

La marxa de Leo Messi ha provocat que tots els jugadors s’hagin hagut d’arremangar i posar el seu granet de sorra en l’aportació ofensiva. La temporada va començar amb Memphis Depay destacant en aquesta estadística i és el màxim golejador de l’equip amb vuit dianes, però ja fa temps que no marca. El segon és Luuk de Jong amb quatre gols. A partir d’aquí, hi ha noms de futbolistes de totes les posicions, des de defenses centrals com Ronald Araujo i Gerard Piqué, que en tenen tres i un respectivament, fins a laterals com Jordi Alba o Sergi Roberto. Aquesta estadística és positiva, ja que demostra que molts jugadors diferents tenen la capacitat de marcar, però a la vegada també indica que no hi ha cap golejador destacat, cosa que és, justament, una de les grans mancances de l’equip blaugrana en aquesta primera temporada post-Messi.



Més notícies
Laporta i Guardiola, en arxiu | EFE
Guardiola entra en escena per fer la guitza a Laporta
Notícia: Guardiola entra en escena per fer la guitza a Laporta
Comparteix
El Manchester City hauria fet una oferta molt atractiva per a Erling Haaland
Ronald Araujo, durant un entrenament | Europa Press
Ja es coneix el temps de baixa d’Araujo
Notícia: Ja es coneix el temps de baixa d’Araujo
Comparteix
El central uruguaià pateix una sobrecàrrega muscular al soli de la cama esquerra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa