Llibertat amb càrrecs per a Bartomeu i Masferrer

Tots dos s'han acollit al dret de no declarar davant del jutge

Josep Maria Bartomeu i la seva mà dreta, Jaume Masferrer, han quedat en llibertat amb càrrecs després de 24 hores de detenció a causa del BarçaGate. Tots dos s’han acollit al dret de no declarar davant del jutge, al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, i han estat alliberats a l’espera de novetats respecte al cas. Òscar Grau, CEO del Barça, i Román Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics, es troben en la mateixa situació.

Així doncs, la causa continua oberta i sota secret de sumari fins al pròxim dia 10 de març. Cal tenir en compte que ja s’ha ajornat fins a sis vegades i podria ser que s’emplacés l’aixecament al 10 d’abril. Ricard Faura, portaveu de Dignitat Blaugrana, el grup de socis que va denunciar Bartomeu i la seva junta directiva, ha explicat, en declaracions al Món, que com més s’allargui el secret de sumari, més es complica el cas i més “mala pinta fa”.

Fins i tot hi ha qui ha assegurat que el fet que Bartomeu, Grau, Masferrer i Gómez Ponti fossin detinguts i que el procés judicial s’estigui allargant tant indica que hi pot haver algun delicte més greu del previst darrere de tot. En aquest sentit, destaca que els Mossos, a part de les oficines del Camp Nou, també escorcollessin les empreses Nicestream i Telam Partners, sent aquesta darrera una companyia especialitzada en inversions financeres.

Cal recordar que el factor criminal principal del BarçaGate es trobaria darrere del fet que el pagament que el club va fer a l’empresa I3Ventures, la que va generar els perfils falsos a les xarxes socials per carregar contra actius contraris a Bartomeu, va ser fraccionat per no haver de ser aprovat en una junta directiva. És per això que Emili Rousaud i altres dirigents de l’entitat blaugrana van abandonar el club i, sent Masferrer l’encarregat de fer aquests pagaments, el situa, a ell i a Bartomeu, al centre de la investigació judicial.

Més informació

Nou comentari