Dignitat Blaugrana, el grup que va denunciar Bartomeu, valora la seva detenció

Ricard Faura, el seu portaveu, parla amb El Món després de conèixer la notícia

Dignitat Blaugrana és el grup de socis que, després que Ràdio Barcelona destapés el cas del BarçaGate, va recollir totes informacions al respecte i va denunciar Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva. Aquest moviment de Dignitat Blaugrana és el que va portar el cas als tribunals i, per tant, el que ha acabat provocant la detenció de l’expresident de l’entitat culer, Grau, Gómez Ponti i Masferrer. La implicació de Dignitat Blaugrana amb la moció de censura també va ser molt important, en tractar-se d’un dels grups impulsors.

Després de conèixer la notícia del dia, Ricard Faura, portaveu de Dignitat Blaugrana, ha atès El Món per valorar-la com a part clau de tot aquest procés. En primer lloc, Faura ha manifestat la seva “sorpresa” quan ha vist que els fets s’han desenvolupat la mateixa setmana de les eleccions. “És una llàstima que hagi passat ara, perquè als debats ja no es parlarà de res més”, assegura.

Després de més d’un any amb el cas destapat, Faura explica que “els nostres advocats ja ens deien que el fet d’allargar tant el secret de sumari” -fins a sis cops- “indicava que passaria alguna cosa com aquesta”. El portaveu de Dignitat Blaugrana no celebra la notícia, ja que assegura que tot això “fa mal al club”, però sí que se sent satisfet d’estar fent justícia: “Davant un cas com aquest, en un club en el qual la propietat és de tots els socis, s’havia d’actuar d’alguna manera”. Faura considera que “tot això fa mala pinta” i considera molt greu que un president del Barça es vegi involucrat en una situació com aquesta.

Algunes de les persones més pròximes a Bartomeu i la seva junta, com Toni Freixa, el candidat continuista de les eleccions, o Joan Gaspart, expresident i amic de Bartomeu, han lamentat la detenció i han reivindicat que hi ha persones que volen fer mal al Barça. Faura està d’acord en el fet que es tracta el club blaugrana amb molta més severitat que altres equips, com el Reial Madrid, però recorda que “la denúncia l’hem posat socis del Barça i justament sabent amb la contundència que se’ns jutja, s’hauria de ser molt més escrupolós”.

Finalment, el portaveu de Dignitat Blaugrana també ha valorat la campanya electoral d’uns comicis que han estat provocats, en gran part, per aquest grup i uns quants més. “No ens agrada com s’estan fent les coses”, afirma Faura, “els candidats han tingut molt temps per explicar bé els seus projectes, però no ho han aprofitat i els socis no podran votar amb tota la informació que necessiten”. Malgrat tot, Faura espera que “el nou president pugui redreçar la mala situació del club” i desitja “tornar a parlar de gols i títols tan aviat com sigui possible”.

Més informació

Comentaris

  Ramon Març 1, 2021 8:10 pm
  Seguríssim que no és casualitat que hagi set a pocs dies de votar. Seguríssim que no ho han fet per res de bo. Seguríssim que és per perjudicar Laporta i Catalunya.
  Ja li està bé Març 1, 2021 11:09 pm
  El barto tan debò pagui per tot el mal, que ell i la seva junta directiva made in grupo godo, han fet al Barça
  Doctor Strangelove Març 2, 2021 6:56 am
  A qui s'havia d'haver detingut fa anys i panys és al tal Ovrebo! A partir d'aquí.... Doc.
  Eusebi Març 2, 2021 12:37 pm
  Rosell i Bartu son els tontos utils de grups de pressio ,qui es testaferro de aquestes voluntats ha de apexugar els rics dels seus oponents

Nou comentari