Món Esport
Messi deixa de ser jugador del Barça

És un fet simbòlic, però a la vegada una situació que volien evitar tant Leo Messi, com el Futbol Club Barcelona, com Joan Laporta. El capità del primer equip masculí de futbol del Barça ha deixat de ser jugador blaugrana per primera vegada des de l’any 2000, quan va signar el mític tovalló de paper. Malgrat que, segons explica el mateix president culer, l’argentí està disposat a continuar al Camp Nou, les dues parts no han pogut arribar a un acord abans de l’1 de juliol per problemes tècnics i burocràtics i el contracte que lligava Messi al Barça ha caducat sense cap renovació signada.

A nivell pràctic, aquest fet no és cap tragèdia, però sí que té alguns desavantatges per al club. En primer lloc, l’argentí ha quedat ara lliure i pot fitxar per l’equip que vulgui de forma absolutament gratuïta. En aquest sentit, Messi no té cap lligam contractual amb el Barça ara per ara i no depèn del club blaugrana de cap de les maneres. Tanmateix, això no és un gran trasbals, ja que el de Rosario pot negociar amb el conjunt que vulgui des de l’1 de gener segons estava estipulat en el darrer contracte que tenia amb el Barça.

Un problema més important és el que està relacionat amb l’explotació de la imatge de Messi. Com que el jugador no és propietat del Barça, el club no pot utilitzar la seva imatge per fer publicitat o per promocionar l’equip de la manera que desitgi. Sí que és lliure d’utilitzar fotografies o vídeos antics, però no pot utilitzar, per exemple, el nom de l’argentí per vendre samarretes de la nova equipació. És per això que Messi no apareix en cap de les imatges promocionals de la temporada 2021-2022. També podrien existir problemes pel que fa a una lesió del de Rosario a la Copa Amèrica, ja que el Barça no rebria cap indemnització al respecte.

Sigui com sigui i per molt que Laporta i Messi volien evitar aquesta situació, el fet que l’argentí no tingui contracte, ara per ara, amb el Barça no fa que la seva renovació s’entorpeixi. El president ha insistit en moltes ocasions en què les dues parts estan d’acord en la renovació. Entrebancs fiscals han impedit que aquesta es pogués produir abans de la data desitjada, ja que el nou contracte consisteix en una operació molt complexa. Durant els pròxims dies o les pròximes setmanes s’hauria d’anunciar la renovació de l’argentí amb el club de la seva vida.Més notícies
Guardiola i Laporta, en arxiu | FC Barcelona

El futur entrenador del Barça que Guardiola recomana a Laporta

Notícia: El futur entrenador del Barça que Guardiola recomana a Laporta
Comparteix
El tècnic de Santpedor hauria tancat la porta a tornar a entrenar l'equip blaugrana
Notícia: El futur entrenador del Barça que Guardiola recomana a Laporta - Mobile
Una imatge del darrer derbi de Lliga | FC Barcelona

Revelades les dates més importants del calendari de Lliga

Notícia: Revelades les dates més importants del calendari de Lliga
Comparteix
El calendari de la competició domèstica ha estat presentat al complet
Notícia: Revelades les dates més importants del calendari de Lliga - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a juliol 01, 2021 | 02:12
  Anònim juliol 01, 2021 | 02:12
  En Messi que aprengui català o que cardi el camp cap el seu país.
 2. Icona del comentari de: Jordi González a juliol 01, 2021 | 09:22
  Jordi González juliol 01, 2021 | 09:22
  Si el Messi hagués acabat contracte d'aquesta manera amb la junta anterior, s'haurien menjat viu l'honrat i seriós Bartomeu. On són ara els culés emprenyats?
 3. Icona del comentari de: Espectador a juliol 01, 2021 | 13:27
  Espectador juliol 01, 2021 | 13:27
  No va menjar mai calent fins que va arrivar al Barça.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa