Món Esport
Laporta obté el suport dels compromissaris en totes les reformes dels estatuts menys una
  • CA

Un dels punts més rellevants que s’havien de tractar en la segona part de l‘Assemblea General Ordinària del Barça era la reforma dels estatuts del club. De fet, el president blaugrana, Joan Laporta, havia anunciat que dimitiria si no rebia el suport dels seus compromissaris a l’hora de modificar un dels articles dels estatuts.

El motiu d’aquestes declaracions pel màxim mandatari culer és que la normativa actual del Barça obliga la junta directiva a dimitir en cas d’acabar dos anys consecutius amb pèrdues econòmiques. Aquest fet és molt probable que succeeixi tenint en compte la situació de les arques del club blaugrana. Per aquest motiu, Laporta ha proposat suspendre temporalment aquest article dels estatuts.

La vicepresidenta del Barça, Elena Fort, s’ha compromès a sotmetre a revisió aquest article en cada Assemblea General per tal que els socis tinguin control de la gestió de la directiva. A més, Fort ha demanat no ser castigats per una mala gestió que no es responsabilitat seva i ha demanat els socis que aprovessin la suspensió d’aquest article perquè la junta no hagués de dimitir en dos anys. Els compromissaris han mostrat el seu suport a la directiva actual de forma massiva i aquest punt dels estatuts ha quedat temporalment sense validesa.

Però aquest no ha estat l’únic article de la normativa de l’entitat que s’ha sotmès a debat. En primer lloc, Elena Fort ha proposat que el club blaugrana s’adhereixi a la Declaració Universal dels Drets Humans. Seguidament, la vicepresidenta ha posat de manifest la necessitat de permetre que els socis puguin donar-se d’alta de forma telemàtica, ja que els estatuts no ho permeten actualment. Elena Fort ha explicat que aquesta modificació permetria al Barça ser el més gran possible i que qualsevol persona del món pugui formar part del club.

La directiva també ha proposat la desvinculació del club de la Confederació Mundial de Penyes del Futbol Club Barcelona, ja que assegura que “aquesta institució obstaculitzava l’esperit del moviment penyístic”. Per últim, Fort ha demanat als socis ampliar el nombre màxim d’integrants de la junta directiva fins als 25 i reduir els anys de durada del mandat de cada president fins als cinc anys.

Després d’un torn d’intervencions dels compromissaris de més de dues hores i diversos enfrontaments de Laporta amb presidents de Penyes que estaven en contra d’acabar amb el vincle entre el club i la Confederació Mundial de Penyes, s’ha procedit a la votació de la reforma dels Estatuts. La majoria dels compromissaris han donat el seu suport a totes les reformes dels estatuts propostes i totes menys una han quedat aprovades. La votació per desvincular del club la Confederació Mundial de Penyes no ha prosperat perquè no ha assolit la majoria de dos terços necessària per ser aprovada.



Més notícies
Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona
Els compromissaris aproven el finançament de l’Espai Barça
Notícia: Els compromissaris aproven el finançament de l’Espai Barça
Comparteix
Els socis hauran de decidir ara si aproven el projecte en un referèndum
Ronald Koeman, entrenador del Barça | Europa Press
Koeman: “El resultat no serà decisiu, però indicarà el nostre moment”
Notícia: Koeman: “El resultat no serà decisiu, però indicarà el nostre moment”
Comparteix
L'entrenador del Barça assegura que no sent més pressió perquè es tracti d'un clàssic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa