Món Esport
El Barça no abandona la Superlliga i la vol defensar juntament amb Florentino
  • CA

Quan deu dels dotze clubs fundadors de la Superlliga ja han abandonat el projecte, els sis anglesos, els tres italians i l’Atlètic de Madrid, tothom esperava que el Barça fes el mateix. De fet, hi havia veus que ja ho apuntaven des d’ahir mateix. Ara bé, res més lluny de la realitat. Segons han informat Mundo Deportivo i Sport, el club blaugrana no vol deixar el projecte i el vol defensar fins a les últimes conseqüències de la mà del seu líder i president, Florentino Pérez.

Segons apunten aquests mitjans, la voluntat de la junta directiva de Joan Laporta seria utilitzar aquesta idea de competició per poder negociar amb la UEFA. El club blaugrana considera que el repartiment dels ingressos pels drets televisius és injust i que l’entitat reguladora del futbol europeu percep massa beneficis econòmics que, creuen, haurien de pertànyer als equips que els generen.

La mala situació econòmica del Barça estaria pesant molt en tota aquesta situació. El club havia vist l’oportunitat d’ingressar una gran quantitat de diners gràcies a la Superlliga i, si no pot tirar endavant, ja que em dos clubs només és gairebé impossible, com a mínim en volen treure un profit negociant amb la UEFA. La junta directiva de Laporta consideraria, sempre segons Mundo Deportivo i Sport, que la UEFA ha de fer més per rescatar els clubs de la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus.

En qualsevol cas, Laporta sí que va incloure una clàusula a la signatura fundacional de la Superlliga en la qual es preveia deixar aquesta decisió en mans dels socis. D’aquesta manera, en l’assemblea de compromissaris que s’hauria de dur a terme el pròxim mes s’hauria de donar llum verda a aquest projecte. Si el resultat és negatiu, el Barça s’haurà de fer enrere.

Els socis poden sumar-se així a l’opinió de Gerard Piqué, qui a través de les xarxes socials ha manifestat el seu desacord amb el projecte de la Superlliga. De la mateixa manera, Ronald Koeman ha assegurat en roda de premsa que està d’acord amb les piulades de Piqué. Sigui com sigui, el club blaugrana es troba en una situació anòmala que només comparteix amb el Reial Madrid. Sorprenent.



Més notícies
Koeman, en roda de premsa | FC Barcelona
Koeman carrega contra la Superlliga, però també contra la UEFA
Notícia: Koeman carrega contra la Superlliga, però també contra la UEFA
Comparteix
La roda de premsa del tècnic neerlandès del Barça
Florentino Pérez, en arxiu | Europa Press
Florentino Pérez segueix tocant, però el vaixell ja s’ha enfonsat
Notícia: Florentino Pérez segueix tocant, però el vaixell ja s’ha enfonsat
Comparteix
Amb només clubs estatals i italians, el projecte de la Superlliga queda tocat de mort

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa