Món Esport
Les declaracions d’un jugador del Barça que defineixen la grandesa de Xavi

Nico González, jugador que pertany al Futbol Club Barcelona, ha marxat cedit al València aquest estiu. El migcampista tenia un panorama complicat al primer equip blaugrana i, conscient que a la seva edat necessita tenir continuïtat per créixer, va optar per sortir durant un curs. Ara, en una entrevista al programa El Larguero de la Cadena SER feta mentre està concentrat amb la selecció espanyola sub-21, ha explicat com va ser la comunicació amb Xavi Hernández, i ha parlat de les seves possibilitats de triomfar a Can Barça.

La gestió que ha fet Xavi amb la cessió de Nico

Sobre la gestió amb el tècnic, el jugador ha revelat que durant l’estiu “vaig demanar a Xavi anar-me’n cedit i ell ho va entendre. Em va desitjar moltíssima sort i em va facilitar tot per sortir cedit“. Si bé el terrassenc va anunciar públicament que comptava amb ell, en una roda de premsa, ha quedat demostrat que va anteposar els interessos de Nico per damunt dels seus.

Encara en clau de la cessió, el jugador ha deixat clar que ha sortit de la seva zona de confort: “Feia 10 anys que vivia a Barcelona i sortir-ne és complicat. Tenia la meva vida, a l’equip de tota la vida. Però crec que és el correcte i he anat a un lloc perfecte per desenvolupar-me. Crec que qualsevol equip de futbol és diferent del Barça. Però suposo que cada cop que et mous necessites aquest període per adaptar-te”.

Nico i les seves possibilitats al Barça

D’altra banda, el gallec ha afirmat que “crec que sí, tenia lloc al Barça. Hi ha menys jugadors al mig del camp que quan me’n vaig anar. Però tampoc és una decisió que he pres jo”. Per tant, ha fet una clara al·lusió al comiat de Miralem Pjanic, que era un home destinat a ser el substitut de Sergio Busquets, però que va acabar temptat per una oferta del Sharjah dels Emirats Àrabs Units.

El fet que Xavi hagués comptat amb el bosnià en primera instància pot haver generat que Nico decidís marxar. A la posició de pivot era la tercera opció, mentre que els interiors estan molt ben coberts, amb Pedri González, Gavi, el polivalent Frenkie de Jong i Franck Kessie.

De fet, Nico s’ha referit a la seva posició dins del camp. En un joc del programa que consistia a definir diversos jugadors, quan ha sortit el seu propi nom, el fill del mític jugador del Deportivo Fran González ha expressat el següent: “Un bon migcampista? Un gran migcampista? Porto tota la vida jugant de pivot, estic més acostumat a això que jugar d’interior“. Abans, havia definit Pedri, Gavi i Ansu Fati amb, respectivament, els termes “màgia”, “caràcter” i “gol”.

D’altra banda, ha estat preguntat per un tema sempre candent: la possibilitat de canviar el Barça pel Madrid. No existeix cap rumor que indiqui això, si bé sempre és un tema sucós. Però Nico ha tret a col·lació el seu barcelonisme negant-ho: “No, des de petit he estat del Barça. Estic molt feliç a València, he estat molt feliç al Barça i no crec que acabi al Madrid”.

La temporada de Nico al València

El curs que ha fet fins ara Nico demostra que, efectivament, va fer bé en marxar cedit. El jove talent ha participat en tots els sis partits que el València de Gennaro Gattuso ha jugat a la Lliga. En total, 217 minuts de 540 possibles, que signifiquen que ha estat el 40% del temps a la gespa, i que ha disputat 36 minuts per partit.

Ha tingut bones actuacions, amb un gol anotat, en la golejada per 5-1 al Getafe. Com bé ha dit, encara s’està adaptant. Una de les seves assignatures pendents és la del físic, ja que amb els colors blaugranes va disputar pocs partits sencers, i amb els blanc-i-negres encara no ho ha fet.

La clàusula de la por que impedirà Nico jugar contra el Barça

Això sí, ha rebut una mala notícia. I és que el club barcelonista ha decidit aplicar aquesta temporada la mítica clàusula de la por. Per tant, això impedirà, de moment, que tant ell com Ez Abde, cedit a l’Osasuna, puguin jugar quan els seus equips s’enfrontin al Barça. En una entrevista al programa Tot Costa de Catalunya Ràdio, el migcampista s’hi va referir, reconeixent que “és el partit que més il·lusió em faria jugar, però també entenc la posició del Barça. Va ser una negociació entre clubs” i, alhora, desitjant que “tant de bo s’acabi negociant una altra vegada i pugui arribar a jugar”.



Més notícies
Nico González, jugador del FC Barcelona | FC Barcelona
El Barça anuncia la renovació i cessió de Nico, que marxa al València
Notícia: El Barça anuncia la renovació i cessió de Nico, que marxa al València
Comparteix
Nico González renova fins al 2026 i marxa cedit al València de Gattuso
Nico González, jugador del Barça | Europa Press
Nico s’acomiada del barcelonisme i explica la seva decisió
Notícia: Nico s’acomiada del barcelonisme i explica la seva decisió
Comparteix
El migcampista sortirà cedit del Barça al València
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
La prova definitiva de la importància de Xavi en els fitxatges del Barça
Notícia: La prova definitiva de la importància de Xavi en els fitxatges del Barça
Comparteix
El davanter madrileny Álvaro Morata ha revelat com va ser la trucada de l'entrenador català per intentar-lo incorporar
Memphis Depay, jugador del Futbol Club Barcelona, en un entrenament amb la selecció dels Països Baixos | @onsoranje
Memphis i Van Gaal envien un missatge contundent a Xavi
Notícia: Memphis i Van Gaal envien un missatge contundent a Xavi
Comparteix
El davanter del Barça, a més, explica per què va decidir quedar-se al conjunt blaugrana aquest estiu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa