Món Esport
Sergi Roberto i els quatre motius pels quals la Supercopa és important

Sergi Roberto, jugador del Futbol Club Barcelona, ha comparegut en una roda de premsa prèvia al partit de semifinals de la Supercopa que el seu equip disputarà aquest dijous contra el Betis. Evidentment, el reusenc ha manifestat les seves ganes d’aixecar el títol, que passaria per derrotar els andalusos i després, en la hipotètica final, el guanyador de l’altra semifinal, entre el València i el Reial Madrid. Però ha exposat quatre grans motius pels quals seria tan important.

Guanyar la Supercopa seria positiu de cara a la resta de curs

“Estic segur que serà important guanyar aquest títol a meitat de temporada”, ha valorat el segon capità del conjunt català, ja que, per una banda, “donaria ànims extra a l’equip per afrontar el que resta de curs”. Per tant, Roberto valora que si s’aixequés el trofeu, l’equip rebria molta moral de cara a la segona part de la temporada.

El Barça encara no ha guanyat la Supercopa amb aquest format

En la mateixa resposta ha recordat que “no hem guanyat la Supercopa amb aquest format”, i que això “és un punt extra”. Aquest nou format va ser instaurat la temporada 2019/2020 i, des de llavors, el Barça s’ha quedat sempre amb la mel als llavis. En aquella primera edició, l’Atlètic de Madrid va eliminar els blaugranes a les semifinals, amb una remuntada inesperada, que va ser definitiva per a la destitució d’Ernesto Valverde. El següent curs, el Barça de Ronald Koeman va caure a la final, contra l’Athletic Club. Finalment, en la tercera i última edició, el Barça de Xavi Hernández va caure en la pròrroga de la semifinal, contra el Madrid.

Els joves de la plantilla no han guanyat títols o n’han guanyat pocs

Tornant a les paraules de Sergi Roberto, el català ha recordat que “portem uns anys en què no hem aixecat els títols que estàvem acostumats a aixecar. Això fa que donem més importància als títols. Per a aquest equip seria molt important guanyar. Alguns joves no han guanyat o han guanyat pocs”.

En aquest sentit, l’últim títol que ha aixecat l’equip data de la temporada 2020/2021: la Copa del Rei de les famoses remuntades, amb Koeman a la banqueta. Per tant, jugadors com Pedri González, Ronald Araujo o Ansu Fati només han aixecat un títol, mentre que d’altres com Gavi encara no en tenen cap. De fet, de les últimes tres temporades, dues han quedat en blanc, cosa poc habitual en el Barça del segle XXI.

Pedri i Gavi, en el Barça | FC Barcelona
Pedri i Gavi, en el Barça | FC Barcelona

El Barça de Xavi necessita guanyar títols

Finalment, el migcampista, més habitual en la demarcació del lateral dret, ha parlat en clau de l’entrenador. “Xavi ha posat les bases de l’equip des que va arribar, però els títols ajuden. Tant de bo sigui aquesta temporada la que aixequem altres títols. Crec que estem en el bon camí. Som líders a LaLiga, ara competim per la Supercopa… espero guanyar-la i que no sigui l’únic títol”.

Des que el terrassenc va aterrar a la banqueta blaugrana, no ha pogut aixecar cap títol. N’ha disputat sis, comptant totes les competicions disputades la temporada passada, i en cap va ser capaç de tenir èxit. Ni en una Lliga que, això sí, la tenia pràcticament perduda, ni en una Champions que també cal dir que no tenia marge d’error, ni en la Supercopa esmentada, ni en la Copa en la qual va caure a mans de l’Athletic, ni en l’Europa League en la qual va ser eliminat per l’Eintracht de Frankfurt. A més, aquest curs també ha quedat fora de la fase de grups de la màxima competició continental, aquesta vegada amb la possibilitat d’haver disputat tots els partits. Per tant, guanyar aquest títol, a dos partits, seria important per al seu projecte.



Més notícies
Aubameyang i Memphis, durant un entrenament amb el Barça | FC Barcelona
Aubameyang per Memphis?
Notícia: Aubameyang per Memphis?
Comparteix
Una carambola de moviments del mercat podria acabar portant el gabonès al Barça de nou
La junta directiva del Barça, presidida per Joan Laporta | FC Barcelona
Llauradó, directiu responsable de l’Espai Barça, fa un pas al costat
Notícia: Llauradó, directiu responsable de l’Espai Barça, fa un pas al costat
Comparteix
Després de les novetats en el projecte dels darrers dies, passarà a formar part de la Fundació Barça
Ferran Torres, jugador del Barça | Europa Press
Ferran Torres rep una sanció extraordinària pel seu ‘combat grecoromà’
Notícia: Ferran Torres rep una sanció extraordinària pel seu ‘combat grecoromà’
Comparteix
El davanter valencià del Barça es perdrà els pròxims dos partits de Lliga
Pierre-Emerick Aubameyang, jugador del Chelsea | Europa Press
El calvari que està vivint l’exblaugrana Aubameyang a Anglaterra
Notícia: El calvari que està vivint l’exblaugrana Aubameyang a Anglaterra
Comparteix
El gabonès no s'entén amb el seu entrenador, i ha rebut una crítica molt forta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa