Món Esport
Polèmica per un cop de colze de Lewandowski a Ansu Fati a Old Trafford

El partit de tornada de la fase de setzens de final de la UEFA Europa League que el Futbol Club Barcelona ha disputat contra el Manchester United ha estat molt accidentat. Els blaugranes han caigut eliminats per culpa de la derrota que han acumulat a Old Trafford i, si bé ha suposat la primera derrota de l’equip en quatre mesos o, el que és el mateix, en dinou partits, ha fet mal. Per diversos motius.

Un d’ells, és per la preocupant imatge que han oferit jugadors de segona línia, com Franck Kessié o Sergi Roberto. Un altre, per la decebedora actuació d’un Raphinha que havia brillat en l’anada d’aquesta eliminatòria. I l’altre és per un llanci que ha tingut Ansu Fati i Robert Lewandowski com a protagonistes.

S’ha donat quan el partit estava agonitzant. El Barça havia de marcar un gol sí o sí per dur el matx a la pròrroga i, per tant, els homes de Xavi Hernández enllaçaven molts atacs en els darrers instants. En un d’aquests, ja en el temps afegit, Ferran Torres, que havia entrat com a revulsiu, ha posat una excel·lent centrada al cor de l’àrea. Hi havia tres jugadors disponibles per rematar-la: Jules Koundé, Ansu Fati i Lewandowski.

Lewandowski tenia una millor posició per dur a bon port la jugada

Tots tres han saltat per intentar impactar la pilota amb el cap. El francès no hi ha arribat, però l’hispano-guineà sí. Ho ha fet, però, amb molt de desencert, ja que en lloc de dirigir l’esfèric cap a la porteria defensada per David de Gea, ha fet un rebuig com si fos un defensa dels red devils. Just enrere hi havia un Lewandowski que estava en una posició molt més privilegiada per dur a bon port la jugada, tenint en compte que estava situat en un punt del camp en el qual la pilota havia de caure, i també tenint en compte que el polonès és ni més ni menys que un dels millors rematadors de cap del planeta.

Casemiro i Lewandowski, durant el United-Barça | Europa Press
Casemiro i Lewandowski, durant el United-Barça | Europa Press

Al final, l’ocasió s’ha perdut. I això pot haver generat una frustració en l’exfutbolista del Bayern de Munic. Com s’aprecia en la imatge, un cop ha vist l’ocasió perduda, ha donat un cop de colze a Ansu Fati. Evidentment no es pot saber si és voluntari: potser li ha passat per la inèrcia del salt. I, en cas que fos voluntari, si bé seria un gest lleig i injustificable, es podria dir que això és propi del futbol i de l’alt grau de pulsacions que hi ha en aquest tipus de partits. I que tothom que hagi jugat a futbol pot haver tingut un sentiment similar.

Això recorda a un llanci que es va donar fa poc, al camp del Betis, precisament entre els mateixos protagonistes: Ansu Fati va rematar de cap una centrada que afavoria més aviat Lewandowski i, en aquella ocasió, el davanter centre li va fer una recriminació verbal. En qualsevol cas, la situació a Old Trafford ha generat polèmica en les xarxes socials, amb diversos usuaris recriminant aquesta acció.



Més notícies
Lewandowski, durant el partit contra el Manchester United | Europa Press
El Barça, eliminat de l’Europa League en mans del Manchester United (2-1)
Notícia: El Barça, eliminat de l’Europa League en mans del Manchester United (2-1)
Comparteix
Els blaugranes s'han avançat a Old Trafford, però els 'red devils' li han donat la volta al marcador
Casemiro i Lewandowski, durant el United-Barça | Europa Press
El millor Barça dels últims anys torna a caure a Europa
Notícia: El millor Barça dels últims anys torna a caure a Europa
Comparteix
Els blaugranes han perdut a Old Trafford i queden eliminats de l'Europa League
Onze titular del Barça contra el Manchester United | FC Barcelona
El gran assenyalat de l’eliminació del Barça a l’Europa League
Notícia: El gran assenyalat de l’eliminació del Barça a l’Europa League
Comparteix
Raphinha, extrem brasiler del Futbol Club Barcelona, ha estat el gran assenyalat del partit entre el Manchester United i el Barça
Ten Hag consola Xavi després de l'eliminació europea | Europa Press
Xavi intenta animar els culers després de l’eliminació europea
Notícia: Xavi intenta animar els culers després de l’eliminació europea
Comparteix
L'entrenador del Barça ha atès els mitjans de comunicació en roda de premsa després de perdre contra el Manchester United

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Neu a febrer 25, 2023 | 05:29
    Neu febrer 25, 2023 | 05:29
    Polémica cap, només que l’espanyol de color negre, molestava. Probablement ha fet perdre 15 milions al Barça..
  2. Icona del comentari de: Culer emprenyat. a febrer 25, 2023 | 10:20
    Culer emprenyat. febrer 25, 2023 | 10:20
    Ansu és un segon cas Bojan: semblava qui sap què i al capdavall res de res. Que marxi tan aviat com sigui possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa