Món Esport
De possibles competidors, a socis a la gespa

En la sèrie de conclusions que ha deixat la celebració del Trofeu Joan Gamper, n’hi ha una molt positiva. Sí, la majoria ho són, però aquesta és una amb la qual poca gent comptava. En una primera meitat estel·lar del Futbol Club Barcelona contra el Pumas mexicà, i més enllà de la nounada societat formada per Robert Lewandowski i Pedri González, dos homes van brillar i van demostrar la seva mútua entesa: Ousmane Dembélé i Raphinha.

Xavi Hernández ho va deixar clar d’entrada, ja que els va alinear a tots dos en l’onze inicial. Sí: poden jugar a la vegada. En un principi semblava que tots dos serien l’opció barcelonista per ocupar la posició de l’extrem dret. És a dir, que tots dos haurien de lluitar per fer-se amb la titularitat al marge dret de l’atac ofensiu. Per tant, que s’haurien de repartir els minuts. Però no serà així.

Tots dos han demostrat, per una banda, que poden jugar en totes dues bandes. No tenen cap problema. Ja se sabia que Dembélé és ambidestre, i que per tant està fet per això. Però Raphinha també ho ha deixat patent. És, doncs, una gran solució. Ansu Fati està tornant a l’activitat després d’una llarga lesió, i el rendiment de Ferran Torres i Memphis Depay, qui podria marxar aquest mateix mercat de fitxatges, ha estat irregular fins ara.

D’aquesta manera, Raphinha i Dembélé podrien conformar, almenys d’entrada, el trident amb el gran Lewandowski. A més, l’altra bona notícia del Gamper és que no només poden jugar junts, si no que també s’entenen. Així ho van demostrar en el gol que el mosquit va anotar. Va néixer fruit d’una bona jugada i una bona assistència de l’exjugador del Leeds en la banda dreta. Van trobar-se en el gol i en la celebració, ja que van abraçar-se com els bons amics al pati de l’escola.

Precedents de la societat Dembélé-Raphinha

Això, però, no és el primer cop que passa. És la rúbrica d’una societat que s’ha anat forjant durant l’estiu. Dembélé ha estat el màxim anotador de la pretemporada i, sense anar més lluny, en el darrer partit de la gira estatunidenca, contra els New York Red Bulls, va rebre una passada de gol del mateix Raphinha. Allà, de fet, tots dos van disputar el primer acte junts, i també van ser de la partida amb Lewandowski. I abans, havien coincidit vint minuts al clàssic de Las Vegas.

Tornant a l’actualitat, un cop va acabar el partit contra el conjunt de Dani Alves, un altre dels triomfadors de la nit, Pedri, va assegurar que “els bons sempre s’entenen”. Doncs amb el brasiler i el francès passa el mateix. En els amistosos estiuencs ha passat, i previsiblement seguirà passant. L’atac blaugrana, per fi, té dinamita, i en té molta.



Més notícies
Jugadors del Barça celebrant un dels gols del club blaugrana | FC Barcelona
Lewandowski s’estrena com a golejador i el Barça s’exhibeix al Gamper (6-0)
Notícia: Lewandowski s’estrena com a golejador i el Barça s’exhibeix al Gamper (6-0)
Comparteix
El Barça goleja el Pumas mexicà en el Trofeu Joan Gamper i Robert Lewandowski marca el seu primer gol amb la samarreta blaugrana
Jugadors del FC Barcelona | Europa Press
El gran assenyalat del Barça contra el Pumas
Notícia: El gran assenyalat del Barça contra el Pumas
Comparteix
Gavi ha estat una per sota del seu nivell i el converteix en el jugador del Barça més assenyalat del Gamper
Jugadors del Barça celebren un dels gols contra el Pumas | Sara Gordon - FC Barcelona
Pedri i Lewandowski i la dita d'”els bons sempre s’entenen”
Notícia: Pedri i Lewandowski i la dita d'”els bons sempre s’entenen”
Comparteix
Canari i polonès creen al Gamper una nova societat, que promet moltes alegries al barcelonisme
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press
El missatge de Xavi abans del Gamper que engresca el barcelonisme sencer
Notícia: El missatge de Xavi abans del Gamper que engresca el barcelonisme sencer
Comparteix
Xavi transmet un missatge d'optimisme al dir que l'objectiu és guanyar títols

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa