Món Esport
Les paraules de Raphinha sobre el clàssic que han estat mal interpretades

Raphinha, jugador del Futbol Club Barcelona, ha tingut una doble dosi d’alegria durant la nit de dimarts a la costa est dels Estats Units. El brasiler ha jugat, contra l’Inter de Miami, el seu primer partit amb la samarreta blaugrana, si bé no de forma oficial i, a la mateixa vegada, ha marcat el seu primer gol amb la mateixa. Un cop acabat el partit, ja tenia la ment posada en el primer gran partit que disputarà amb l’equip de Xavi Hernández: el clàssic del cap de setmana, contra el Reial Madrid, a Las Vegas. En una roda de premsa posterior a la victòria contra els floridans, va pronunciar una frase en la seva llengua materna, el portuguès, que molts mitjans de comunicació han mal interpretat.

Preguntat pel mateix clàssic, Raphinha ha reconegut que “tinc moltes ganes de jugar aquests partits. Que, per a mi, són els millors”. I aquesta declaració ha provocat que diversos mitjans de comunicació hagin interpretat, de manera errònia, que l’exjugador del Leeds hagi assegurat que “tinc moltes ganes de jugar aquests partits. Per a mi, som millors”. Per tant, deixant entreveure que ha assegurat que el Barça és millor que el Madrid, cosa que hauria estat molt cridanera.

I és que, com bé ha recollit, entre altres, l’usuari de Twitter @anti_caverna, l’extrem dret, en la seva llengua, ha dit são os melhores, cosa que significa “són els millors”.

Però els mitjans han entès que deia que “somos os melhores“, que seria l’equivalent a dir “som els millors”. Naturalment, i malauradament, a partir d’aquest error, molta gent ha caigut al parany i ha criticat el futbolista.

També hi ha hagut qui ha refutat aquesta mala interpretació amb respecte, com és el cas del col·laborador del programa de televisió El Chiringuito de Jugones Paco García Caridad.

Finalment, el cèlebre comunicador madridista Ramón Álvarez de Mon ha anat més enllà i, després d’haver llegit en una primera instància les declaracions mal traduïdes, les ha contrastat i ha deixat clar al seu públic que es tracta d’un error.

Males traduccions a banda, Raphinha ha deixat clar que té moltes ganes i molta fam de disputar partits de l’envergadura del clàssic. L’internacional amb el Brasil ja s’està esmolant les dents i, després de la seva gran posada en escena, aspira a tornar a fer-hi una gran actuació en el retorn de Xavi Hernández a la banqueta blaugrana, i a seguir posant les coses difícils al seu competidor de posició, Ousmane Dembélé.



Més notícies
Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona
L’excel·lent polonès de Laporta i la broma a Lewandowski
Notícia: L’excel·lent polonès de Laporta i la broma a Lewandowski
Comparteix
El president del Barça es llueix durant la presentació del davanter a Miami
Robert Lewandowski, jugador del Barça | FC Barcelona
Lewandowski pronuncia les seves primeres paraules en català
Notícia: Lewandowski pronuncia les seves primeres paraules en català
Comparteix
El davanter polonès també ha pronunciat paraules en un notable castellà, abans d'anunciar el seu repte personal
Raphinha, en el seu debut amb el Barça | FC Barcelona
El Barça il·lusiona molt en el seu primer partit de la gira americana (0-6)
Notícia: El Barça il·lusiona molt en el seu primer partit de la gira americana (0-6)
Comparteix
Els blaugranes han golejat l'Inter Miami i Raphinha s'ha estrenat el dia del seu debut
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press
Xavi ja té el visat per incorporar-se a la gira del Barça pels Estats Units
Notícia: Xavi ja té el visat per incorporar-se a la gira del Barça pels Estats Units
Comparteix
El tècnic egarenc ha superat els problemes burocràtics que l'han impedit viatjar amb regularitat a Amèrica

Comentaris

  1. Icona del comentari de: No volem inadaptats a Can Barça a juliol 21, 2022 | 01:08
    No volem inadaptats a Can Barça juliol 21, 2022 | 01:08
    Ja està aprenent la llengua del país el senyor Raphinha? Si de cas, expliqueu-li que el Consorci per a la Normalització Lingüística organitza uns cursos de llengua catalana molt útils per evitar ser un inadaptat més de tants com en corren per Can Barça

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa