Món Esport
Els companys de Ter Stegen al Barça, els seus ‘pitjors enemics’

Marc-André ter Stegen, porter del Futbol Club Barcelona, ha fet una de les millors temporades sota pals que s’han vist mai a la història de la Lliga. L’alemany està a prop de batre diversos rècords: el porter menys golejat en una Lliga, el que més vegades ha deixat la porteria a zero i el que té el millor coeficient del Trofeu Zamora. O com a mínim aquesta era la sensació just abans que els blaugranes es convertissin matemàticament en campions, ja que, des que el Barça va afluixar al RCDE Stadium després de marcar el quart gol, Ter Stegen ha encaixat sis dianes en menys de tres partits. L’Espanyol li va marcar dues dianes al final del duel, la Reial Societat dues més i aquest dimarts el Valladolid ha fet el mateix.

Les dades històriques de Ter Stegen perillen

Ara mateix, Ter Stegen es troba amb 25 porteries a zero, a només una de les 26 de Paco Liaño del Deportivo de la Corunya a la temporada 1993-1994 i ha encaixat 17 gols, només un menys que el mateix Liaño i que Jan Oblak amb l’Atlètic de Madrid la temporada 2015-2016. És a dir, si Ter Stegen no encaixa cap gol en els dos partits que li queden al Barça es convertirà en històric, però les sensacions no són bones. Es pot dir que els seus companys no són bons aliats en aquest sentit. No només perquè s’hagin deixat anar i l’equip hagi encaixat molts més gols, sinó perquè aquesta temporada no hi ha hagut cap jugador que li hagi marcat tantes dianes com els seus propis companys. Aquest curs, el Barça ha encaixat tres gols en pròpia porteria.

Ter Stegen encaixa un gol en pròpia porteria de Ronald Araujo | Europa Press
Ter Stegen encaixa un gol en pròpia porteria de Ronald Araujo | Europa Press

L’entrenador Xavi Hernández, veient el panorama, va substituir Ter Stegen abans del minut 60 en el partit contra el Valladolid. Això fa que els gols encaixats en aquest duel no li computen, segons diu la normativa del Trofeu Zamora, però superar rècords d’aquesta manera seria poc legítim i qüestionable. És a dir, si Ter Stegen vol ser considerat de totes totes el porter amb menys gols encaixats en una Lliga i amb més porteries a zero en una temporada de competició domèstica, ha d’intentar no rebre cap gol en els dos partits que li queden per davant al Barça contra el Mallorca i contra el Celta.



Més notícies
Pablo Torre, jugador del Barça, durant el partit contra el Valladolid | Europa Press
Un Barça sense res en joc s’arrossega per Valladolid (3-1)
Notícia: Un Barça sense res en joc s’arrossega per Valladolid (3-1)
Comparteix
La necessitat del Valladolid pot amb un Barça molt tou, que ha demostrat que ja no es juga res
Ter Stegen, amb el braçalet de capità del Barça | FC Barcelona
Ter Stegen, nou capità del Barça
Notícia: Ter Stegen, nou capità del Barça
Comparteix
Amb la retirada de Piqué, el porter blaugrana ha estat escollit com a quart capità de l'equip
Marc-André ter Stegen, jugador del Barça | Europa Press
Ter Stegen demana als seus companys del Barça “un pas endavant”
Notícia: Ter Stegen demana als seus companys del Barça “un pas endavant”
Comparteix
En una entrevista, l'alemany també ha parlat de la seva suplència amb Alemanya i de la seva relació amb Lewandowski
Ter Stegen, controlant una pilota amb el pit | Europa Press
Ter Stegen torna a ser Ter Stegen
Notícia: Ter Stegen torna a ser Ter Stegen
Comparteix
El porter del Barça ha salvat al seu equip davant el Celta i porta sis dels set partits de Lliga sense encaixar cap gol, números només superats per Claudio Bravo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa