Món Esport
Ter Stegen demana als seus companys del Barça “un pas endavant”

Marc-André ter Stegen, jugador del Futbol Club Barcelona, ha concedit una entrevista al diari Mundo Deportivo en un moment crucial. Després de l’aturada pel Mundial, el primer equip masculí blaugrana ja té tots els seus integrants a casa, havent descansat i mentalitzats per continuar amb el bon rendiment a la Lliga.

En l’entrevista, el porter ha parlat molt del seu lideratge en l’equip. De fet, ha estat preguntat sobre si li faria il·lusió esdevenir el quart capità, tenint en compte que aquesta posició està vacant des de la retirada de Gerard Piqué. “Ja vaig dir que portar el braçalet al Barça és súper especial, i les vegades que he pogut fer-ho, ho he fet amb molt d’orgull”, ha valorat, en primer lloc.

Això sí, alhora hi ha restat importància, ja que “al final nosaltres tenim moltes personalitats al vestidor. Ara s’ha retirat Piqué, que era una persona molt important per al vestidor, i això és difícil de compensar”. I ha demanat que “ara n’han de ser uns quants que tinguin més experiència els que hagin d’omplir aquest forat. És el moment perfecte per a tots per fer un pas més endavant“.

“Sigui o no jo el quart capità, que és una cosa que m’ompliria de molt orgull, demano a tots els companys que fem tots un pas endavant, que no cal portar el braçalet sinó ser una persona important al vestidor“, ha afegit. L’alemany, doncs, espera que en un moment tan transicional els seus companys demostrin encara més personalitat. L’equip aspira a guanyar la Lliga, després de tres temporades sense fer-ho, i això seria molt important per al projecte de Xavi Hernández.

La bona relació de Ter Stegen amb Lewandowski

A banda de deixar clar que la qüestió de la quarta capitania es resoldrà durant l’estiu vinent perquè “ara no és moment de parlar d’això”, Ter Stegen s’ha referit a la figura d’un líder per excel·lència: Robert Lewandowski. El polonès ha afirmat recentment que s’està avenint molt bé especialment amb Frenkie de Jong i el mateix Ter Stegen.

Sobre això, Ter Stegen ha explicat que “sobretot el que volem sempre és que els nous fitxatges s’acostumin super ràpid al que es troben per aquí, i intentem ajudar-los tots. En aquest cas, com parla alemany, és més fàcil intentar que s’adapti ràpidament. Crec que està anant de meravella en temes futbolístics i també a nivell personal. Crec que li agrada molt ser aquí, està endollat, el veig amb moltes ganes de triomfar aquí i de demostrar-ne la qualitat”.

També ha deixat una definició inèdita de la manera d’entendre el futbol per part de Lewandowski, destacant la facilitat que té el davanter a l’hora de plasmar allò que vol el seu entrenador: “Sobretot crec que és un jugador que marca diferències i el Barça va saber exactament el que es trobaria i el que fitxaria. És un jugador que necessita poques explicacions. Tot el que ha aconseguit fins ara, el que ens aportarà… Estic feliç perquè sempre ajuda el club i els companys sobretot perquè és important tenir persones amb experiència”.

Sobre la decepció d’Alemanya al Mundial i la suplència en detriment de Neuer

D’altra banda, el de Monchengladbach s’ha referit a la dura decepció de la selecció alemanya en el Mundial: “No és fàcil ara dir si va ser per això o per allò, però crec que com a equip podríem haver fet alguna cosa més al primer partit sobretot, que el teníem molt súper controlat i vam acabar perdent 2-1 contra el Japó. Amb aquesta entrada al Mundial es va complicar tot. Ja teníem la necessitat, i després de perdre ja va ser més difícil. Després havíem de jugar contra Espanya, que té un gran equip. Al final, per poc, i per Espanya, vam quedar eliminats“.

Ter Stegen, durant un partit amb la selecció alemanya | Europa Press
Ter Stegen, durant un partit amb la selecció alemanya | Europa Press

Ter Stegen va quedar eliminat, sí, però des de la banqueta. A dia d’avui, Manuel Neuer, del Bayern de Munic, continua sent el primer porter de la Mannschaft. Sobre aquesta circumstància, el blaugrana ha reconegut que “mai no t’hi pots acostumar, si tens objectius personals. Òbviament m’agradaria jugar més però cal dir també que Neuer aquests anys ha fet una gran feina per a la selecció alemanya, no ens podem oblidar d’això ni dels èxits. Jo segueixo sempre igual, intento donar el millor de mi al Barça per poder oferir al míster les solucions per si té altres idees. Aquí estic per treballar dur i lluitar pel lloc”.



Més notícies
Ter Stegen, durant un partit amb la selecció alemanya | Europa Press
Ter Stegen i l’argument per creure que el Barça serà millor a partir d’ara
Notícia: Ter Stegen i l’argument per creure que el Barça serà millor a partir d’ara
Comparteix
El porter alemany assegura que molts jugadors blaugranes mundialistes s'han quedat amb ganes de més
Ter Stegen, controlant una pilota amb el pit | Europa Press
Ter Stegen torna a ser Ter Stegen
Notícia: Ter Stegen torna a ser Ter Stegen
Comparteix
El porter del Barça ha salvat al seu equip davant el Celta i porta sis dels set partits de Lliga sense encaixar cap gol, números només superats per Claudio Bravo
Ferran Torres, jugador del Barça, celebrant un gol en un partit contra l'Athletic | Europa Press
Ferran Torres admet que encara no ha donat la seva millor versió al Barça
Notícia: Ferran Torres admet que encara no ha donat la seva millor versió al Barça
Comparteix
El valencià ha repassat el seu primer any com a blaugrana en una entrevista a Barça TV
El rècord d'assistència de la temporada 2022-2023 al Camp Nou es va produir el dia de la retirada de Gerard Piqué | Europa Press
La dada que demostra que el Barça de Xavi agrada als culers
Notícia: La dada que demostra que el Barça de Xavi agrada als culers
Comparteix
L'assistència al Camp Nou ha augmentat durant els últims mesos i és el segon estadi més visitat d'Europa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa