El central francès del Futbol Club Barcelona, Jules Koundé, hauria pres una sorprenent decisió després de la seva primera temporada al club. Segons apunta Relevo, el francès hauria traslladat a Xavi Hernández la seva incomoditat per haver de jugar de lateral dret. Aquesta seria la principal raó per la qual Koundé estaria plantejant-se deixar el Barça. A més, el jugador també hauria demanat al club que escolti ofertes per ell de cara al proper mercat de fitxatges. El de París va arribar al Barça procedent del Sevilla per 50 milions d’euros més 12,5 en variables i amb un contracte fins a 2027. Koundé va fitxar per al Barça en un context de canvi i de reforç important de la plantilla. També amb els fitxatges de Robert Lewandowski, Andreas Christensen, Raphina, i Kessié, la intenció de la junta directiva era apujar el nivell de la plantilla aquesta temporada, sobretot després de les males sensacions a l’inici de la passada amb Ronald Koeman i que es van esvaïr amb l’arribada de Xavi com a entrenador.

Jules Koundé, jugador del Barça | Europa Press
Jules Koundé, jugador del Barça | Europa Press

A causa de les circumstàncies, Jules Koundé ha hagut de jugar la majoria dels partits d’aquesta temporada com a lateral dret. De fet, l’onze titular del tècnic català del Barça en els partits importants d’aquest curs sempre ha contemplat Koundé al lateral dret i Andreas Christensen i Ronald Araujo com a centrals. Cosa que sembla que no ha agradat gaire al jugador, que ha rendit bastant bé en aquesta posició. Si bé és cert que en alguns partits amb el Sevilla ja havia jugat en aquesta demarcació, al Barça ho ha hagut de fer en la majoria dels partits. El Barça també va incorporar el passat estiu Héctor Bellerín per a la posició de lateral dret, però el jugador no va complir les expectatives i va marxar a l’Sporting de Lisboa per un milió.

Situació complicada per al Barça i per a Xavi

Davant aquesta situació Xavi Hernández i la junta directiva blaugrana hauran de prendre una decisió amb el futur del central. A més, l’objectiu principal del Barça és incorporar un pivot defensiu per la marxa de Busquets. Els principals candidats que valora el tècnic de Terrassa són el jugador de la Reial Societat Martín Zubimendi i el jugador del Bayern Joshua Kimmich.

Al mateix temps, el Barça, a falta de confirmació oficial, ja ha lligat el fitxatge d’un altre central, es tracta d’Íñigo Martínez, jugador de l’Athletic Club. A més encara té cedits a Clément Lenglet i de Samuel Umtiti, per tant, en aquest sentit hi ha overbooking a la posició de central de cara a l’estiu amb, ara mateix, set centrals que començaran la pretemporada, comptant Íñigo Martínez.

Tot i això, a nivell econòmic al Barça se li obre una possibilitat d’obtenir una bona xifra pel central, tot i que el tècnic català ha mostrat molta confiança amb ell. Encara que no li ha quedat més remei, ja que inclús ha hagut d’utilitzar a Alejandro Balde de lateral dret quan Sergi Roberto ha estat lesionat i el francès no ha estat disponible. El que està clar és que aquesta temporada el Barça ha sobreviscut sense cap futbolista que jugui en aquesta posició de forma natural.



Més notícies
Josep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
Surten a la llum càntics homòfobs a Guardiola al Santiago Bernabéu
Notícia: Surten a la llum càntics homòfobs a Guardiola al Santiago Bernabéu
Comparteix
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, va patir càntics molt greus a l'estadi del Reial Madrid
Vinicius Jr. i Florentino Pérez, en una imatge d'arxiu | Real Madrid CF
Florentino exigeix canvis a l’estament arbitral arran del cas Vinicius
Notícia: Florentino exigeix canvis a l’estament arbitral arran del cas Vinicius
Comparteix
El president del Reial Madrid ha alçat la veu després dels insults racistes que va rebre el davanter brasiler a Mestalla
Un Mosso d'Esquadra, a la graderia del Camp Nou | Europa Press
El Barça es vol presentar com a acusació particular en el cas Negreira
Notícia: El Barça es vol presentar com a acusació particular en el cas Negreira
Comparteix
El club sospita que els pagaments a l'exàrbitre van poder donar lloc al cobrament de comissions per part de tercers
Leo Messi, durant el seu comiat del Barça | Europa Press
LaLiga posa un nou obstacle al retorn de Messi al Barça
Notícia: LaLiga posa un nou obstacle al retorn de Messi al Barça
Comparteix
El club blaugrana esperava rebre el vistiplau del pla de viabilitat aquest dilluns, però el veredicte s'endarrerirà

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Victor a maig 24, 2023 | 19:11
    Victor maig 24, 2023 | 19:11
    És un bon jugador, però tampoc seria cap drama . N'hi ha molts com ell al mercat que segur que no tindrien problemes per jugar on sigui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa