Món Esport
Les xifres de la carrera de Piqué que demostren la seva grandesa

Un cop Gerard Piqué ha anunciat que deixa el Futbol Club Barcelona i que, per tant, es retira de la pràctica del futbol, cal mirar enrere. Cal viatjar al passat. La seva grandesa s’explica a través de molts elements. N’hi ha de molts tipus. En aquest article, però, es repassaran els intangibles. Els objectius. Les xifres que ha assolit el català i que quedaran gravades per sempre. Que l’avalen com un dels millors futbolistes de la història del Barça i de la selecció espanyola i, alhora, com un dels grans centrals d’aquesta època.

En primer lloc, toca revisar el que ha fet amb la samarreta blaugrana. Com bé ha remarcat el president, Joan Laporta, el jugador ha estat lligat al club durant 25 anys, tenint en compte el temps de formació. Però al primer equip ha estat catorze temporades i mitja. És una xifra bestial. És molt complicat passar tant de temps en un dels equips més exigents del món. És veritat que a l’any 2022 el seu rendiment ha anat baixant paulatinament, amb el seu físic, però fins aquest any ha sigut un jugador indiscutible.

Piqué, el cinquè jugador amb més partits en la història del Barça

Aquesta constància s’ha traduit a que, fins ara, sense comptar el partit contra l’Almeria de dissabte, que serà l’últim al qual estarà disponible i, per tant, el probablement últim partit que jugarà, ha jugat 613 partits amb el Barça. Això significa que és el cinquè home amb més partits al club, només per darrere d’altres llegendes: Leo Messi, Xavi Hernández, Sergio Busquets i Andrés Iniesta. Jugadors que han coincidit amb el de La Bonanova, que també han format part del millor Barça de la història i que, per tant, també s’han guanyat tenir aquesta trajectòria de partits tan llarga.

Entre aquests 613 partits, 395 han estat a la Lliga, 125 a la Champions, 65 a la Copa, 16 a la Supercopa d’Espanya, 5 a l’Europa League, 5 al Mundial de Clubs i 2 a la Supercopa d’Europa. Tenint en compte el campionat domèstic, també hi ha sumat 22 amb el Saragossa, en la cessió que hi va tenir durant la temporada 2006/2007. Per tant, amb 417 partits en total, ocupa la cinquanta-novena plaça en el rànquing de futbolistes amb més partits en aquesta competició, estant empatat amb Julio Salinas, superant altres mites com Luis Enrique, i quedant enrere però no gaire lluny de Karim Benzema.

Piqué, un gran protagonista en la història dels clàssics contra el Reial Madrid

De fet, parlant de Benzema, cal recordar les xifres de Piqué als clàssics. El català és el setè futbolista amb més clàssics disputats. N’ha jugat 40. Per davant només hi ha Sergio Ramos (Reial Madrid), Leo Messi i Sergio Busquets (Barça), Paco Gento i Manolo Sanchís (Madrid) i Xavi Hernández (Barça). Els dos primers, Ramos i Messi, empatats, només han sumat cinc enfrontaments més.

En aquests 40 partits, Piqué, juntament amb els seus companys, ha aconseguit 19 victòries, 9 empats i 12 derrotes. Un balanç molt positiu, en el qual el català ha participat, a banda d’amb bones accions defensives, amb dos gols. El primer va ser el mític sisè gol en el 2-6 al Santiago Bernabéu la temporada 2008/2009. El segon va ser en el partit de Lliga al Camp Nou de la temporada 2015/2016. Va servir per avançar al marcador els blaugranes, si bé els blancs van acabar remuntant i el matx va acabar amb un 1-2. Aquell curs va acabar amb un doblet nacional dels de Luis Enrique, si bé els de Zinedine Zidane van conquerir la Champions.

Piqué, el defensa més golejador de tots a la Champions

Parlant de la Champions, aquí hi ha una xifra espectacular que lidera Piqué. Amb el gol que va marcar al Dínamo de Kíiv la temporada 2021/2022, es va convertir en el defensa més golejador de la màxima competició continental. Va assolir les 16 dianes, tot empatant Roberto Carlos, i deixant enrere els també exmadridistes Iván Helguera i Sergio Ramos (tots dos amb 15 gols), i l’exblaugrana Dani Alves (amb 12). Un número impressionant, però comprensible, tenint en compte la facilitat del jugador per participar en les jugades d’atac, emulant el mític Alexanko, i la seva gran alçada tan profitosa en les jugades d’estratègia.

Un dels gols més mítics de Piqué a la Champions va ser contra l’Inter de Milà, en la tornada de semifinals de la Champions de la temporada 2009/2010. Els homes de Pep Guardiola havien de remuntar un 3-1 advers, i el defensa va marcar l’1-0 al Camp Nou, abans que l’àrbitre anul·lés incomprensiblement un gol de Bojan Krkic que hagués donat l’accés al Barça a la final disputada al Santiago Bernabéu.

L’Espanyol, la víctima preferida de Piqué en termes de gols

Parlant de gols, endevinen quina és la víctima preferida de Piqué? Exacte, el Reial Club Deportiu Espanyol. Els blanc-i-blaus, que han establert una guerra constant amb Piqué, han encaixat sis gols per part seva. El més icònic és el que va convertir a Cornellà-El Prat la temporada 2017/2018. Va ser un gol agònic, que va arribar al final del matx i que va servir per trencar l’empat a zero i, per tant, per donar tres punts al conjunt d’Ernesto Valverde. Després de sentir molts insults per part de l’afició, va celebrar el gol duent-se el dit a la boca, per demanar silenci.

L’empremta de Piqué a la selecció, amb el Mundial i l’Eurocopa guanyats

En matèria de la selecció espanyola, Piqué també ha fet història. Hi va debutar l’11 de febrer de 2009, en un amistós a Sevilla contra la selecció anglesa, i des de llavors va ser un jugador fixe, sempre amb Vicente del Bosque a la banqueta. Va acabar sumant 102 partits, cosa que el va convertir en l’onzè jugador amb més internacionalitats a La Roja. Està empatat amb el llegendari Raúl González.

Això sí, cal recordar que Piqué va deixar l’equip per voluntat pròpia, i molt abans de l’esperat. Ho va fer després de l’Eurocopa de 2016, amb 29 anys i encara molt de futbol per endavant, però amb ganes de tenir més temps lliure, i enmig de la crisi dels xiulets que rebia en molts partits disputats en territori espanyol, per qüestions extraesportives i de vegades amb una alimentació innecessària per part de diversos mitjans de comunicació.

Piqué, el cinquè jugador amb més títols en la història del futbol

Pel que fa als títols col·lectius, Piqué n’ha guanyat 36. És a dir, una mitjana de dos títols per temporada, ja que ha estat divuit temporades en el futbol d’elit. Una bestialitat, que el situa com el cinquè jugador amb més títols guanyats de la història, només per darrere de Dani Alves, Leo Messi, Andrés Iniesta i Maxwell (tots amb passat blaugrana).

Amb els colors blaugranes, Piqué ha aixecat tres Champions, vuit Lligues, set Copes, sis Supercopes espanyoles, tres Supercopes europees i tres Mundials de Clubs. Tot plegat fa que sigui el tercer jugador amb més títols guanyats dins del Barça, amb 30 en total, i només per darrere dels esmentats Messi i Iniesta.

Després, amb el Manchester United va ser partícip d’una Premier League, una Champions, una Copa de la Lliga i una Community Shield. I finalment, però no menys important (de fet, més important), amb la selecció ha guanyat la primera i de moment única Copa del Món que té Espanya, la de 2010 a Sud-àfrica, i l’Eurocopa de 2012 disputada a Polònia i Ucraïna, que va esdevenir el tercer i darrer títol europeu del país.

Les distincions que Piqué ha rebut a nivell individual

Finalment, cal recordar els títols que Piqué ha rebut en matèria esportiva i a nivell individual. Les distincions més prestigioses són la seva inclusió a l’onze ideal de l’Eurocopa de 2012 i al de la Champions de 2015. També ha estat inclòs a l’Equip de l’Any de la UEFA en cinc ocasions (els anys 2010, 2011, 2012, 2015 i 2016), mentre que la temporada 2009/2010 va ser seleccionat com el millor defensa de LaLiga. A més, l’any 2012 va quedar nominat a la Pilota d’Or, tot assolint la 21ª posició i l’any 2011 va quedar en 23ª posició.



Més notícies
Gerard Piqué, jugador del FC Barcelona | Europa Press
07/9/2022 ONLY FOR USE IN SPAIN
Gerard Piqué anuncia que deixa el Barça i es retira del futbol
Notícia: Gerard Piqué anuncia que deixa el Barça i es retira del futbol
Comparteix
El català ha publicat al seu compte de Twitter un vídeo on explica la decisió
Gerard Piqué, durant la presentació del Barça de la temporada 2015/2016, al Trofeu Joan Gamper | FC Barcelona
Es retira Piqué: s’apaga una de les estrelles blaugranes amb més brillantor
Notícia: Es retira Piqué: s’apaga una de les estrelles blaugranes amb més brillantor
Comparteix
El central català ha estat més que un jugador, i deixa un llegat històric
Sergio Ramos i Gerard Piqué, durant un clàssic | Europa Press
Les reaccions més destacades a l’anunci de la retirada de Piqué
Notícia: Les reaccions més destacades a l’anunci de la retirada de Piqué
Comparteix
Moltes personalitats de l'esport emeten missatges molt sentits
Gerard Piqué, jugador del Barça | @3gerardpique
El vídeo de comiat de Piqué amb un missatge ocult molt revelador
Notícia: El vídeo de comiat de Piqué amb un missatge ocult molt revelador
Comparteix
El llegendari defensa central del Barça presenta candidatura a la presidència del club en el seu vídeo de comiat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: jaue a novembre 04, 2022 | 10:46
    jaue novembre 04, 2022 | 10:46
    Quan toqui jo votaré a Piqué Geri president!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa