Món Esport
Gavi guanya el Trofeu Kopa i esdevé el millor futbolista jove del món

Pablo Páez Gaviria “Gavi, jugador del Futbol Club Barcelona, ha guanyat el Trofeu Kopa de la revista France Football, a la gala de la Pilota d’Or. Aquest guardó l’acredita com al millor futbolista menor de 21 anys del planeta, de la temporada 2021/2022. L’andalús s’ha imposat en la votació a grans futbolistes, com Jude Bellingham i Eduardo Camavinga, del Borussia Dortmund i del Reial Madrid, i ha succeït Pedri González, qui el va rebre fa tot just un any.

Gavi tenia un munt d’arguments per triomfar. Tot i això, no deixa de ser sorprenent. És un futbolista de 18 anys acabats de fer, amb només una temporada i escaig a l’elit del futbol. Des que va debutar amb Ronald Koeman a la banqueta del Barça, s’ha convertit en titular del conjunt blaugrana i ha tingut mèrit en la magistral ratxa de bons resultats del conjunt entrenat posteriorment per Xavi Hernández.

Gavi, jugador del Barça | Europa Press
Gavi, jugador del Barça | Europa Press

Gavi s’ha consolidat en els primers equips del Barça i d’Espanya

A més, per a més inri, tot plegat ha provocat que el seleccionador d’Espanya, Luis Enrique, també l’ha fet debutar a l’absoluta. Amb només 17 anys, Gavi ja és un habitual a les convocatòries. En un any, ja ha estat l’artífex del gran paper de La Roja a la UEFA Nations League, trofeu del qual ha assolit la ‘Final four’. A més, en un escenari tan prestigiós com el Giuseppe Meazza i contra Itàlia, campiona d’Europa, va fer un partidàs que el va situar al mapa.

El fet que Gavi hagi guanyat aquest premi fa que el Barça es converteixi en el club amb més jugadors guardonats. Té dos reconeixements, el de Gavi i l’esmentat de Pedri, l’any 2021. Si bé el canari no ha sortit de la pedrera culer, l’andalús sí. Per tant, és un premi també al futbol formatiu del Barça, a La Masia i a tots els seus professionals.

Gavi jugant amb la selecció espanyola | Selecció espanyola
Gavi jugant amb la selecció espanyola | Selecció espanyola

L’historial del Trofeu Kopa

Abans de Pedri, i tenint en compte que l’any 2020 no es va concedir amb motiu de la cancel·lació d’algunes lligues nacionals per culpa de la pandèmia de la Covid-19, el van guanyar Kylian Mbappé i Matthijs de Ligt. El primer ho va fer l’any 2018, gràcies a un Mundial en el qual va brillar, tot esdevenint la màxima estrella de la selecció de França. El segon, en canvi, es va valer de la gran Champions League que el seu Ajax va completar, tot deixant pel camí i eliminats el Madrid i la Juventus.



Més notícies
Gavi, jugador del Barça | Europa Press
Gavi, nominat a un prestigiós premi europeu
Notícia: Gavi, nominat a un prestigiós premi europeu
Comparteix
El jugador del Barça aspira a guanyar el Trofeu Kopa, que premia al millor jugador sub-21 de la temporada
Gavi, jugador del Barça | Gabriel Izcovich Bronstein
La tendresa de Gavi a l’hora de recordar la seva etapa a La Masia
Notícia: La tendresa de Gavi a l’hora de recordar la seva etapa a La Masia
Comparteix
El jugador del Barça denota molta humilitat i fa al·lusió, en l'acte de renovació, als qui l'han cuidat a l'acadèmia culer
Pablo Gavi, jugador del Barça | Europa Press
El Barça anuncia la renovació de Gavi fins a 2026
Notícia: El Barça anuncia la renovació de Gavi fins a 2026
Comparteix
La clàusula de rescissió del futbolista ha quedat fixada en 1.000 milions d'euros
Gavi, jugador del Barça | FC Barcelona
Gavi supera Messi en una estadística
Notícia: Gavi supera Messi en una estadística
Comparteix
El migcampista es converteix en el tercer jugador més jove en marcar amb el Barça

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa