Món Esport
El motiu pel qual Gavi encara no ha renovat amb el Barça

La situació contractual del migcampista del primer equip masculí del Futbol Club Barcelona Gavi venia preocupant el barcelonisme. I no era per menys. El futbolista acaba contracte l’any vinent i, tot i diversos indicis, encara no se l’havia renovat. Una situació alarmant però que, tenint en compte precedents en la matèria dels darrers anys de contracte, era per tenir molt en compte. Ara, però, el director de futbol del club, Mateu Alemany, ha explicat el motiu d’aquest immobilisme i ha desvelat les intencions que hi ha en termes de renovació amb l’andalús.

En la roda de premsa de la presentació del nou futbolista blaugrana Franck Kessié, el dirigent, preguntat per la qüestió del jove talent, ha assenyalat que “hi ha un marc d’acord entre el jugador, l’agent i el club. Fins que no tingui divuit anys no pot firmar un contracte de tres anys. Anirem solucionant els problemes. Tenim el compromís del jugador i seguirà en el Barça al cent per cent”.

D’aquesta manera, Alemany ha deixat clar que renovarà quan assoleixi la majoria d’edat. L’aniversari del ja internacional amb Espanya és d’aquí a un mes: el 5 d’agost. Allà serà, doncs, quan ja es podrà rubricar la signatura i se li pugui fer el primer contracte professional. És una circumstància poc usual: els futbolistes no acostumen a renovar al primer equip amb una edat tan prematura. Per això és normal que hagi d’haver sortit un alt càrrec de la junta a fer fora els fantasmes.

El contracte de Gavi podria ser similar al de Pedri

Per tant, tenint en compte les paraules del balear, Gavi podria rebre un contracte de, com a mínim, tres anys. En ser jove, tot fa indicar que fins i tot serà de més anys. Per exemple, la junta de Joan Laporta va renovar el passat mes d’octubre un dels altres jugadors de present i futur de la plantilla, Pedri González, fins a 2026. És a dir, quatre cursos més.

Dins de la renovació ja promesa de Gavi hi haurà més teca. Més enllà del temps pel qual les dues bandes es comprometran, també caldrà veure quina serà la seva nova clàusula de rescissió i quin salari passarà a percebre. Pel que fa al primer, en el contracte que va efectuar l’any 2020 es va estipular que seria de cinquanta milions d’euros però que durant el darrer any (és a dir, des del passat 30 de juny) passaria a ser de cent milions d’euros.

Ara, però, això augmentarà exponencialment. Pedri, esmentat anteriorment, en té una de mil milions d’euros, i es preveu que la de Gavi sigui similar. De fet, segons va informar el diari Sport, el mateix entorn de Gavi va assegurar a tots els clubs interessats per ell que mai activaria la clàusula.



Més notícies
Robert Lewandowski, jugador del Bayern, en un partit al Camp Nou contra el Barça de la temporada passada | Europa Press
La condició que hauria posat el Bayern al Barça a canvi de Lewandowski
Notícia: La condició que hauria posat el Bayern al Barça a canvi de Lewandowski
Comparteix
El club bavarès, molt dur amb el català en les negociacions pel davanter
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Lluís Pérez Jacas
Laporta explica per quin motiu no arriben més fitxatges al Barça
Notícia: Laporta explica per quin motiu no arriben més fitxatges al Barça
Comparteix
La segona palanca no es tancarà fins a la segona quinzena de juliol
Franck Kessié, nou jugador del FC Barcelona amb Joan Laporta durant la seva presentació | Lluís Pérez Jacas
Kessié explica els motius que l’han portat a fitxar pel Barça de Xavi
Notícia: Kessié explica els motius que l’han portat a fitxar pel Barça de Xavi
Comparteix
Kessié, primer fitxatge d'estiu del Barça: "Quan et truca Xavi et poses content, vol dir que fas bé la feina"
El Camp Nou, en arxiu | Europa Press
El Barça anuncia dos rivals molt sorprenents per al Gamper
Notícia: El Barça anuncia dos rivals molt sorprenents per al Gamper
Comparteix
El Pumas mexicà s'enfrontarà a l'equip masculí i el Montpeiller francès al femení

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa