Món Esport
El Barça i el Manchester United es posen d’acord per Frenkie de Jong

El Futbol Club Barcelona i el Manchester United ja han acordat el preu de traspàs que hauran de pagar els anglesos per fitxar el jugador encara blaugrana Frenkie de Jong. Segons l’expert en el mercat de fitxatges Fabrizio Romano, els red devils hauran d’abonar un pagament fix de 65 milions d’euros, mentre que hi haurà uns variables de 20 milions. Aquests encara s’estan debatent. Per tant, el comiat del neerlandès està cada vegada més a prop.

D’aquesta manera, el club blaugrana hauria aconseguit el seu objectiu inicial. Si bé la clàusula de rescissió de l’exjugador de l’Ajax és de 400 milions d’euros, el fet que el vulguin vendre obliga a negociar. En aquest sentit, l’entitat dirigida per Joan Laporta estaria aconseguint un doble triomf en matèria econòmica. És a dir, si finalment es complissin els variables i el traspàs suposés 85 milions d’euros, això superaria els 60 milions d’euros de valor de mercat que té el migcampista segons el prestigiós portal Transfermarkt i, alhora, els 75 milions que va abonar l’anterior junta a l’Ajax l’any 2019. A més, s’assoliria la xifra amb la qual es somiava en un principi.

Només falta convèncer Frenkie de Jong

Això sí, ara faltaria una peça vital en l’engranatge de la sortida de De Jong… convèncer-lo perquè marxi al club mancunià. Recentment, aquest va reconèixer que, si bé li agrada que altres equips s’interessin per ell, està al “millor club del món” i hi vol continuar. Ara bé, al Manchester United començarà un nou cicle, amb ni més ni menys que l’entrenador Erik ten Hag a la banqueta.

Ten Hag és compatriota de De Jong i, de fet, és el tècnic que el va fer brillar a l’Ajax semifinalista de la UEFA Champions League de la temporada 2018/2019. D’altra banda, al United esmentat, De Jong es retrobaria amb un dels jugadors que el van acompanyar en aquella odissea en la qual van eliminar el Madrid i la Juventus: Donny Van de Beek.

Erik ten Hag, entrenador del Manchester United, i Frenkie de Jong, jugador del Barça, durant l’etapa de tots dos a l’Ajax | Europa Press

Més motius que alimenten el possible comiat de De Jong

Hi ha més circumstàncies que alimenten el possible comiat de De Jong. Per exemple, l’interès del tècnic blaugrana, Xavi Hernández, pel portuguès Bernardo Silva. Si arribés aquest jugador, procedent del Manchester City, a Barcelona, De Jong podria tenir moltes dificultats per fins i tot tenir minuts. En la recta final de la temporada passada en moltes ocasions els també migcampistes Pedri González, Gavi i Nico González van relegar el neerlandès a la banqueta. Si aquests continuen a la xavineta i si arriba el polivalent Bernardo Silva, probablement De Jong s’estimaria més canviar d’aires.

Al cap i a la fi, malgrat que a priori semblava que jugador i equip estaven predestinats, el primer mai no s’ha acabat de consolidar al segon. Mai ha tingut l’etiqueta de jugador indiscutible. És cert que va arribar en l’època més tumultuosa de la història recent del Barça, amb problemes institucionals, canvis d’entrenador i crisis de resultats. Però tampoc se li recorden molts grans partits. Estava cridat a liderar el joc blaugrana dels últims anys i, malgrat haver acumulat bones xifres especialment amb Ronald Koeman a la banqueta, podria acabar sortint per la porta del darrere.



Més notícies
Frenkie de Jong, jugador del FC Barcelona | Europa Press
De Jong, a pocs dies de deixar un sac de diners, segons la premsa anglesa
Notícia: De Jong, a pocs dies de deixar un sac de diners, segons la premsa anglesa
Comparteix
'The Telegraph' esmenta que el Manchester United s'acosta més a De Jong amb una oferta de 80 milions d'euros
Frenkie de Jong, durant un partit | Europa Press
De Jong ja ha acceptat marxar del Barça, segons la premsa anglesa
Notícia: De Jong ja ha acceptat marxar del Barça, segons la premsa anglesa
Comparteix
The Athletic publica que el migcampista neerlandès es convertirà en jugador del Manchester United
Frenkie de Jong, jugador del FC Barcelona | Europa Press
De Jong llança un dard enverinat a Xavi després de jugar amb Països Baixos
Notícia: De Jong llança un dard enverinat a Xavi després de jugar amb Països Baixos
Comparteix
"Jugo molt diferent aquí que al Barça. Crec que això em va molt millor."
Frenkie de Jong, jugador del Barça | Europa Press
Revelat el preu pel qual el Barça està disposat a vendre Frenkie de Jong
Notícia: Revelat el preu pel qual el Barça està disposat a vendre Frenkie de Jong
Comparteix
A més, un equip prepara una oferta i es postula com a destí del neerlandès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa