Món Esport
Revelat el preu pel qual el Barça està disposat a vendre Frenkie de Jong

És sabut que el Futbol Club Barcelona està en plena transició. Però no només pel que fa a l’actualitat del seu primer equip masculí de futbol. També en termes econòmics. Els comptes del club estan en crisi i per això cal arremangar-se. Més enllà d’aconseguir grans patrocinis que donaran alts ingressos al Barça, també cal generar beneficis a partir de sortides. I clar, com millor mercat tinguin els futbolistes, més diners generaran. Tenint en compte això i altres raons, Frenkie de Jong és un dels escollits per abandonar la nau blaugrana l’estiu vinent. De fet, ja té preu.

El nou preu de Frenkie de Jong

Tal com ha informat el diari Sport, el Barça ha taxat el migcampista amb un valor de 100 milions d’euros. Són més diners dels que la junta directiva anterior a la de Joan Laporta va pagar per ell, ja que van ser 75 milions. I també són més diners que el seu actual valor. Segons Transfermarkt, en són 70 milions d’euros. Això sí, s’ha reduït molt la seva clàusula de rescissió. Si bé no s’ha fet de manera oficial, ja que no han modificat de cap manera el contracte del neerlandès, el fet que hagin establert una xifra més baixa fa que aquesta sigui la que val.

Quan De Jong va fitxar pel Barça ara fa tres temporades, la junta de Josep Maria Bartomeu va posar una clàusula de 400 milions d’euros. Ho va fer amb l’objectiu que cap equip pogués repetir el que ja va fer el Paris Saint-Germain amb Neymar, quan va aprofitar que el brasiler en tenia una d’assequible per als xeics qatarians (de 222 milions d’euros).

Però en aquest cas, les urgències econòmiques fan que l’entitat catalana li hagi de posar un nou preu, molt més realista. De Jong té molt de mercat, però sota cap concepte cap equip pagaria l’actual clàusula. En canvi, els 100 milions són força assequibles tenint en compte els preus que s’han pagat en mercats anteriors per jugadors fins i tot de menys qualitat i de menys potencial.

I és que De Jong té encara 25 anys. Té tota una carrera per endavant. El neerlandès està completant el seu tercer curs a Can Barça, i mai no ha acabat d’assolir una regularitat necessària en els grans equips del continent. Sí que ha completat alguns bons partits i ha fet bones xifres (especialment en la seva segona temporada, amb Ronald Koeman a la banqueta). A més, tothom recorda encara les seves exhibicions amb l’Ajax d’Àmsterdam a la Champions del curs 2018/2019. Aquells van ser els partits en els quals el migcampista es va sentir més còmode, i que van cridar l’atenció del Barça i d’altres grans.

El Manchester United presentarà una oferta que s’apropa als 100 milions d’euros

De fet, ara hi ha un altre gran equip europeu que ja ha presentat una oferta pel jugador. És el Manchester United, que el curs vinent tindrà precisament l’entrenador amb qui més ha brillat De Jong: Erik ten Hag. Ten Hag va ser l’entrenador de l’Ajax esmentat, que va fregar la final de la màxima competició europea havent eliminat als favorits a la competició Reial Madrid i Juventus. Els dirigents dels red devils presentaran una oferta de quasi 90 milions d’euros, tal com ha informat Manchester Evening News. Uns 10 milions d’euros de diferència, que el Barça podria perdonar si cap altre club millora l’oferta.

A hores d’ara, Frenkie de Jong no vol marxar

Això sí, a la vegada, tal com ha informat Cadena SER, el jugador vol continuar al club culer. Vol triomfar al Barça i, de fet, està molest pel fet que se l’hagi posat al mercat. A més, té contracte fins l’any 2026 després que la junta de Josep Maria Bartomeu el renovés en els seus darrers dies de mandat. I això significa que l’actual junta només el podria vendre en cas que el futbolista ho acceptés.



Més notícies
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
Guardiola parla per primer cop sobre el fitxatge de Haaland
Notícia: Guardiola parla per primer cop sobre el fitxatge de Haaland
Comparteix
El tècnic celebra el traspàs i explica el paper que tindrà el noruec
Robert Lewandowski, davanter del Bayern de Munic | Europa Press
Canvi radical en la postura del Bayern respecte a Lewandowski
Notícia: Canvi radical en la postura del Bayern respecte a Lewandowski
Comparteix
Des d'Alemanya s'assegura que el club bavarès ha obert la porta a la seva estrella perquè marxi al Barça
Ferran Torres celebra un gol amb el Barça | Europa Press
El pitjor jugador del Barça dels últims partits preocupa els culers
Notícia: El pitjor jugador del Barça dels últims partits preocupa els culers
Comparteix
El rendiment de Ferran Torres ha baixat en picat, de la mateixa manera que ha baixat el rendiment de l'equip
Xavi Hernández i Ronald Koeman, en arxiu | FC Barcelona
La gran mentida de Koeman sobre Xavi, al descobert
Notícia: La gran mentida de Koeman sobre Xavi, al descobert
Comparteix
El tècnic neerlandès va insinuar que no hi havia diferències entre ell i l'egarenc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa