Món Esport
La situació de Balde al Barça desperta el perillós interès de la Premier

Alejandro Balde és, sense cap mena de dubte, una de les notícies positives de la temporada a Can Barça. El lateral català ha caigut de peu a la primera plantilla i ja s’ha convertit en un dels “protegits” de l’afició culer. Xavi Hernández veu en ell el lateral esquerre de futur del Barça, tot i que també de present, perquè gairebé es pot afirmar que li ha guanyat el lloc a Jordi Alba. Com és lògic, el seu bon rendiment ha d’anar lligat amb una millora de les seves condicions salarials. Actualment, Balde té contracte amb el club fins al 2024, amb una clàusula de rescissió de 500 milions d’euros. L’entitat barcelonista vol ampliar l’acord fins al 2027, però els problemes amb el límit salarial no permetran fer-ho fins, com a mínim, el pròxim juny. Aquesta situació no agrada a l’entorn del futbolista i importants clubs de la Premier League estarien interessats a incorporar-lo.

El substitut perfecte de Jordi Alba

Quan semblava que el Barça seria incapaç de trobar un relleu de garanties a Jordi Alba, va aparèixer un jove del planter per sorpresa. Va pujar per una necessitat puntual i, des de llavors, ja no s’ha mogut del primer equip. Es tracta d’Alejandro Balde, un defensa que ni tan sols destacava a les categories inferiors. Xavi li ha donat molta confiança des del primer moment i el jove lateral ha respost amb grans actuacions en escenaris complicats. Aquest bon rendiment ha provocat que el Barça vulgui ampliar el seu contracte i millorar-li les condicions, però el ‘fair play’ imposat per la Lliga està fent la guitza a l’entitat culer. El cas de Balde no és l’únic que passa per una situació similar, i és que els blaugranes tampoc poden inscriure els nous contractes de Ronald Araújo i Gavi. En principi, al juny hauria d’estar tot resolt, però fa patir que clubs europeus puguin seduir els joves talents culers.

Alejandro Balde, durant un partit amb el Barça | Europa Press
Alejandro Balde, durant un partit amb el Barça | Europa Press

El poder econòmic de la Premier fa patir

La Premier League és, econòmicament, la lliga més poderosa del món, amb molta diferència. És per això que poden pagar traspassos i firmar contractes per quantitats desorbitades. Ara mateix, el Barça es troba molt lluny de poder competir amb aquestes xifres i ha de blindar bé els seus jugadors si no volen que se’ls enduguin. El cas de Balde és un dels més evidents. Amb només 19 anys s’ha convertit en habitual a les alineacions del Barça i, a més a més, va anar convocat al Mundial de Qatar amb la selecció espanyola. Segons el diari Sport, Newcastle i Arsenal són els clubs de la Premier League que més interès han mostrat en el jugador. Jorge Mendes, l’agent del futbolista, ha insinuat en més d’una ocasió que la venda de Balde permetria ingressar molts diners al Barça, però el club català no vol ni sentir-ne a parlar. Les darreres declaracions del lateral català no han agradat a Barcelona, tot i que sembla que l’acord de renovació és una realitat. Ara falta trobar el moment per poder-lo inscriure legalment.



Més notícies
Alejandro Balde, durant un partit amb el Barça | Europa Press
Les declaracions de Balde que no faran gens de gràcia als culers
Notícia: Les declaracions de Balde que no faran gens de gràcia als culers
Comparteix
El lateral català ha assegurat que ell vol "continuar al Barça", però que "mai se sap què passarà"
Alejandro Balde, durant l'Espanya-Costa Rica | @SEFutbol
Així valora Alejandro Balde el seu meteòric ascens en el futbol
Notícia: Així valora Alejandro Balde el seu meteòric ascens en el futbol
Comparteix
El català ha passat de formar part del filial del Barça a debutar en un Mundial en molt poc temps
Alejandro Balde i José Luis Gayà, durant un València-Barça | Europa Press
Balde disputarà el Mundial amb la selecció espanyola en el lloc de Gayà
Notícia: Balde disputarà el Mundial amb la selecció espanyola en el lloc de Gayà
Comparteix
La lesió del lateral esquerre valencià ha forçat aquesta decisió de Luis Enrique
Alejandro Balde, jugador del Barça | Europa Press
Confessen els secrets del progrés de Balde, jugador revelació del Barça
Notícia: Confessen els secrets del progrés de Balde, jugador revelació del Barça
Comparteix
Alejandro Balde està brillant al lateral esquerre, i el seu entrenador personal ha concedit una entrevista a Relevo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa