Món Esport
Xavi anticipa la presència de quatre jugadors en el debut a la Copa

Xavi Hernández, entrenador del Futbol Club Barcelona, ha concedit aquest dimarts una roda de premsa prèvia al debut blaugrana en la Copa del Rei. El seu equip visitarà l’Intercity Sant Joan d’Alacant, equip de la Primera Divisió RFEF (és a dir, de la tercera divisió del futbol estatal), a l’Estadio José Rico Pérez, que pertany a un altre equip de la ciutat, l’Hércules. I per a aquest partit, el tècnic ha anticipat la presència de quatre jugadors, que evidentment formen part de la convocatòria ja coneguda.

Preguntat per quin equip presentarà al partit, l’egarenc ha reconegut que “ho tinc clar ja”, però que “demà ho veureu”. Això sí, ha avisat que “la idea és fer rotacions”, amb “jugadors que necessiten minuts”, i ha posat dos noms sobre la taula: el de Ronald Araujo i el d’Eric Garcia. Per tant, previsiblement els dos defenses seran titulars i formaran parella a l’eix central de la defensa de l’equip culer.

Araujo tornarà a competir tres mesos després de la lesió

En el cas de l’uruguaià, seria una notícia emocionant, ja que seria el seu retorn a la competició després de molts mesos de lesió i de recuperació. Araujo va patir una lesió durant una aturada de seleccions del mes de setembre. Va passar pel quiròfan, es va recuperar bé, i fins i tot va viatjar a Qatar, entrant a la convocatòria de la seva selecció al Mundial, per intentar disputar-hi minuts.

Ronald Araujo, durant un entrenament | FC Barcelona
Ronald Araujo, durant un entrenament | FC Barcelona

La idea era jugar si els charrúas passaven la fase de grups, però no ho van fer i el culer va quedar inèdit en la competició. Contra l’Espanyol, en el derbi de Lliga, va estar a la banqueta, i ara podria efectuar el seu retorn.

Eric Garcia tornarà a jugar després de quedar inèdit en el Mundial

Per la seva banda, Eric Garcia ha estat afortunat, ja que no ha tingut cap lesió. Això sí, al Mundial tampoc va disputar cap minut, per decisió tècnica del seleccionador espanyol Luis Enrique, que va confiar en la parella formada per Aymeric Laporte i un reconvertit Rodri Hernández. El català també es va mirar des de la banqueta el derbi, en detriment d’Andreas Christensen i de Marcos Alonso, lateral per naturalesa. Per tant, a la Copa tindrà l’opció de reivindicar-se.

Pablo Torre continuarà sumant minuts

Un altre jugador que ha esmentat Xavi, que molt probablement tindrà minuts contra l’Intercity i que fins i tot podria començar com a titular és Pablo Torre. Qüestionat pel jove migcampista, l’entrenador ha reconegut que “és futbolista del primer equip i quan no hi participi gaire, baixarà al segon” i, alhora, ha avisat que “demà tindrà minuts importants. Estic molt content amb ell. Està entrenant bé”. El càntabre va tenir minuts en l’últim partit de la Champions, al camp del Viktoria Pilsen, i també n’ha tingut amb la selecció espanyola sub-21.

En principi, Iñaki Peña serà titular

Finalment, cal remarcar que Iñaki Peña podria jugar el partit. Durant la roda de premsa que ha concedit Xavi, el club encara no havia fet fitxa del primer equip al porter i per tant no hi havia certesa. En aquell moment, l’entrenador ha dit que “ahir vam presentar els documents i estem esperant la resolució de la Federació. Està a la llista de convocats perquè creiem que ho hem fet tot pel que fa a la documentació perquè pugui jugar”.

D’aquesta manera, un cop el Barça ha resolt aquest problema, l’alacantí sí que podrà jugar. Tenint en compte que històricament la Copa ha estat una competició destinada per als segons porters, Iñaki Peña hauria de ser de la partida contra l’Intercity. A banda d’Araujo, Eric Garcia, Pablo Torre i Iñaki Peña, hi ha altres jugadors que apunten al mateix destí. És el cas del ja recuperat Franck Kessie, o de Memphis Depay, tenint en compte l’absència de Robert Lewandowski per decisió tècnica.



Més notícies
Xavi i els seus jugadors, durant un entrenament | FC Barcelona
Convocatòria molt sorprenent de Xavi per al primer partit de Copa del Barça
Notícia: Convocatòria molt sorprenent de Xavi per al primer partit de Copa del Barça
Comparteix
Deixa fora Lewandowski i Pedri, no convoca cap jugador del filial i entra a la llista Iñaki Peña, que podria tenir prohibit jugar
Iñaki Peña, jugador del Barça, durant el partit contra el Viktoria Pilsen a la República Txeca de la Champions de la temporada 2022/2023 | FC Barcelona
El Barça fa fitxa del primer equip a Iñaki Peña i resol el seu cas
Notícia: El Barça fa fitxa del primer equip a Iñaki Peña i resol el seu cas
Comparteix
Finalment, el porter ha estat inscrit per a la Copa i podrà jugar els setzens contra l'Intercity
Robert Lewandowski, jugador del Barça, durant el darrer entrenament a portes obertes en el Camp Nou | Europa Press
Xavi confia que Lewandowski podrà jugar un altre partit clau de la Lliga
Notícia: Xavi confia que Lewandowski podrà jugar un altre partit clau de la Lliga
Comparteix
Va estar disponible contra l'Espanyol de forma inesperada i ho podria tornar a estar la propera jornada
Ronald Araujo, durant un entrenament del Barça | FC Barcelona
Ronald Araujo rep l’alta mèdica i entra a la convocatòria del derbi
Notícia: Ronald Araujo rep l’alta mèdica i entra a la convocatòria del derbi
Comparteix
Xavi Hernández ha inclòs el defensa central uruguaià a la llista de futbolistes que podran jugar contra l'Espanyol

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa