Món Esport
La xavineta iguala una xifra del millor Barça de la història

El Futbol Club Barcelona de Xavi Hernández ha completat una primera volta del campionat de Lliga pràcticament perfecta. Després de la victòria al camp del Betis, els blaugranes han assolit 50 punts en els primers 19 partits. És una xifra d’escàndol. Evidentment això no dona cap títol, però és una mesura per demostrar que les sensacions són genials. En ocasions, s’ha guanyat gràcies al bon joc dels homes d’atac i, en d’altres, a la feina dels defenses i del porter. O a la unió de totes dues forces.

Amb la xifra de 50 punts en la primera meitat de la Lliga, el Barça ha igualat un registre que molt pocs equips han assolit en la història. Tal com ha apuntat l’expert en estadístiques Míster Chip, abans hi havia hagut set equips que havien fet, com a mínim, els primers 50 de 57 punts en la Lliga.

D’aquests set, cinc han estat conjunts representants del Futbol Club Barcelona i dos de l’Atlètic de Madrid. Per part dels blaugranes, hi ha hagut dos de Pep Guardiola (els de les temporades 2008/2009 i 2010/2011), el de Tito Vilanova (temporada 2012/2013), el del Tata Martino (temporada 2013/2014) i un d’Ernesto Valverde (temporada 2017/2018). Els matalassers, per la seva banda, ho han aconseguit els cursos 2013/2014 i 2020/2021, amb el Cholo Simeone. A més, d’aquests set, només un no ha acabat el campionat com a campió (l’equip del Tata Martino).

Això significa que el Barça de Xavi Hernández ha igualat unes xifres del millor Barça de la història: aquell Barça que, de la mà de Leo Messi, Xavi jugador, Andrés Iniesta i tècnics com Guardiola o Tito Vilanova van guanyar-ho tot amb un joc envejable. Mentre que el Barça del curs 2008/2009 va fer 50 de 57 punts, el de la 2010/2011 en va fer encara més: 52 punts de 57.

Pep Guardiola i Xavi Hernández, en arxiu | FC Barcelona
Pep Guardiola i Xavi Hernández, en arxiu | FC Barcelona

Per la seva banda, el Barça de Tito va fer una autèntica bestialitat, ja que en va fer 55 de 57. Va guanyar-ho tot en la primera volta, excepte el partit contra el Madrid al Camp Nou, que va acabar amb empat. En aquell campionat, els culers van arribar als 100 punts, xifra que esdevé el rècord de la competició, empatat amb el Madrid de la temporada anterior. Finalment, el Barça del Tata Martino també va fer 50 punts i, el de Valverde, 51.

El Barça de Xavi només s’ha deixat set punts en la primera volta

La xavineta ha aconseguit la seva fita gràcies a les setze victòries que ha aconseguit i els dos empats que s’han produit. Només ha acumulat una derrota, contra el Reial Madrid, en el clàssic del Santiago Bernabéu, mentre que els dos altres partits que no van acabar amb la consecució dels tres punts van ser en el matx inaugural, contra el Rayo Vallecano al Camp Nou, i en el derbi, contra el Reial Club Deportiu Espanyol, també a casa.

Amb el parèntesi del que ha passat a la UEFA Champions League, i si bé encara queda molt perquè acabi la Lliga, és evident la millora que ha experimentat aquest Barça respecte els conjunts que hi ha hagut durant l’últim lustre, tant en termes de jugadors com d’entrenador.



Més notícies
Els jugadors del Barça celebren un gol contra el Betis | FC Barcelona
El Barça desencalla un partit difícil contra el Betis i és més líder (1-2)
Notícia: El Barça desencalla un partit difícil contra el Betis i és més líder (1-2)
Comparteix
Els blaugranes han estat superiors als andalusos, però els gols no han arribat fins a la segona meitat
Alejandro Balde, jugador del Barça | Europa Press
Balde comença a decidir partits importants i complicats
Notícia: Balde comença a decidir partits importants i complicats
Comparteix
Contra el Betis, el jove lateral ha estat el més destacat del Barça, tot obrint la llauna amb una assistència perfecta
Xavi Hernández, a la banqueta del Benito Villamarín | Europa Press
El Barça ha fet posar “la pell de gallina” a Xavi amb aquesta jugada
Notícia: El Barça ha fet posar “la pell de gallina” a Xavi amb aquesta jugada
Comparteix
L'entrenador blaugrana ha analitzat la victòria del seu equip contra el Betis
Robert Lewandowski, durant la seva presentació al Barça | Europa Press
El Barça pagarà el milió d’euros de comissió més dolç de la temporada
Notícia: El Barça pagarà el milió d’euros de comissió més dolç de la temporada
Comparteix
El club blaugrana haurà d'abonar aquesta quantitat al Bayern de Munic si Lewandowski marca dos gols més

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Solet a febrer 02, 2023 | 20:42
    Solet febrer 02, 2023 | 20:42
    Felicitats!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa