Món Esport
La solució de Xavi perquè els jugadors encara no pensin en el Mundial

Xavi Hernández, entrenador del Futbol Club Barcelona, ha comparegut davant mitjans de comunicació abans del tràmit que tenen els blaugranes aquest dimarts, en el tancament de la seva participació a la UEFA Champions League, contra el Viktoria Pilsen. Més enllà de respondre el seu futbolista Robert Lewandowski i donar les claus per revertir la dinàmica a la màxima competició continental en el futur, el terrassenc també ha donat una solució perquè els seus homes no es deixin anar i no pensin encara en el Mundial.

Xavi, que ja ha viscut aquesta situació com a futbolista (ja que va participar en quatre Copes del Món), és una veu autoritzada. Per tant, preguntat per aquesta qüestió, ha reconegut que “en la teva ment està clar que hi ha el risc de lesió. Et pots lesionar en un entrenament, anant al 120%. Però els dic que no han de pensar en això. Al final, es poden lesionar en la prèvia del Mundial”. “Per experiència”, ha afegit, “quan millor he jugat és quan millor he estat i quan millor m’he sentit. Els dic que si aquí entrenen al 100%, en la seva selecció estaran al 100%. Cal pensar a cuidar-se”.

Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press

La pregunta era molt oportuna. Si bé el partit contra els txecs és intranscendent en termes resultadistes, amb tot el peix venut a la fase de grups del Barça, continua havent-hi el risc de lesió. Encara quedaran dos partits més abans de l’aturada pel Mundial: dues jornades de Lliga, contra l’Almeria i l’Osasuna.

A més, entre el partit contra els navarresos i l’inici de la cita mundialista només hi ha un marge de dotze dies. Un període de temps gens usual, molt més curt de l’habitual, tenint en compte que normalment el Mundial es disputa un mes després del final de les competicions. Per tant, una lesió en l’esmentat partit de Lliga seria definitiva per a qualsevol jugador. Cal, doncs, tocar fusta.

Pablo Torre i Iñaki Peña sumaran minuts contra el Viktoria Pilsen

Sobre el partit contra el Viktoria Pilsen, Xavi ha confirmat que hi jugaran els jugadors menys habituals, “per demostrar que l’entrenador està equivocat”, i els més joves, “per demostrar que tenen lloc a l’equip”. Per tant, el Barça mantindrà el mateix esperit competitiu que tindria en unes circumstàncies normals. A més, entre aquests grups de jugadors, ha destacat dos noms: “La idea és que Iñaki Peña i Pablo Torre juguin”.



Més notícies
Xavi Hernández i Robert Lewandowski | Europa Press
Xavi respon Lewandowski i exposa què falta per competir bé a la Champions
Notícia: Xavi respon Lewandowski i exposa què falta per competir bé a la Champions
Comparteix
El polonès havia reivindicat en una entrevista que "al futbol de vegades cal saber com guanyar, i no com jugar per guanyar"
Robert Lewandowski, jugador del Barça | Europa Press
Les paraules de Lewandowski que xoquen amb l’actual estil del Barça
Notícia: Les paraules de Lewandowski que xoquen amb l’actual estil del Barça
Comparteix
El polonès reivindica que "al futbol de vegades cal saber com guanyar, i no com jugar per guanyar"
Héctor Bellerín, jugador del Barça | Europa Press
La interessant reflexió de Bellerín sobre la “poca paciència” en el futbol
Notícia: La interessant reflexió de Bellerín sobre la “poca paciència” en el futbol
Comparteix
El lateral ha fet al·lusió al Barça de Xavi i el fet que rebi tantes crítiques tot i tenir menys d'un any de vida
Héctor Bellerín, jugador del Barça | Europa Press
Així ha viscut Bellerín les crítiques pel seu partit contra el Bayern
Notícia: Així ha viscut Bellerín les crítiques pel seu partit contra el Bayern
Comparteix
El català també explica quina actitud tindrà durant els mesos de contracte que té amb el Barça

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa