Les dèbils excuses de Xavi per justificar la desfeta contra el Madrid

Xavi Hernández, entrenador del Futbol Club Barcelona, ha atès els mitjans de comunicació després de la derrota humiliant que ha patit el seu equip en mans del Reial Madrid. Sorprenentment, Xavi ha assegurat que “l’eliminatòria s’ha decidit per detalls que no hem controlat”. Sobta molt que utilitzi aquest argument per explicar la desfeta, quan l’equip ha rebut fins a quatre gols del Madrid i pot donar les gràcies de no haver-ne encaixat tres o quatre més. Tampoc no acaba d’ajustar-se a la realitat que hagi dit que “no hem abaixat els braços”, perquè a la segona part hi ha hagut moltíssims moments en els quals els jugadors del Barça s’han vist completament superats pels rivals i no han sabut reaccionar.

Xavi busca excuses i explicacions a la humiliació del Barça-Madrid

L’anàlisi que sí que té sentit de Xavi és quan ha dit que “en la primera part hem estat molt bé”. El problema és que quan ha encaixat el primer gol del Madrid just abans del descans, el seu pla s’ha vist trastocat i no ha trobat cap alternativa, ans al contrari, l’equip ha sortit pitjor a la segona part. Xavi sí que ha reconegut la “superioritat” dels blancs, però ha continuat parlant de “detalls” i de “moments” i la sensació és que durant els quaranta-cinc minuts després de la represa tots els moments han estat propietat del Madrid. “Si ens haguéssim avançat, les coses haurien anat d’una altra manera”, ha dit Xavi, fent futbol-ficció.

Els jugadors del Madrid celebren un gol contra el Barça | Europa Press

L’entrenador del Barça, per apujar la moral dels culers, ha recordat que enguany ja s’ha aconseguit la Supercopa i la Lliga està gairebé feta, mentre que “l’any passat vam guanyar nosaltres 0-4 i no va servir per res”. També ha volgut deixar clar que “no ha estat la meva pitjor nit com a entrenador del Barça”, perquè ha tornat a insistir en la idea que “l’equip ha jugat bé”, cosa que és certa a la primera part, però absolutament falsa a la segona. Per tal de defensar la seva plantilla, ha dit que “les baixes no són excusa”, però, probablement, amb futbolistes com Dembélé, Pedri o Christensen al camp, les coses haurien anat d’una altra manera.

Golejada històrica del Madrid al Barça al Camp Nou (0-4)
Notícia: Golejada històrica del Madrid al Barça al Camp Nou (0-4)