Món Esport
Xavi encén la polèmica de l’estil de joc amb una frase contundent

El Futbol Club Barcelona va assaltar el Santiago Bernabéu el passat dijous, a l’anada de les semifinals de la Copa. Tot i guanyar l’etern rival, el joc no va convèncer i entre l’entorn culer sempre es demana jugar bé, a banda de guanyar. Xavi Hernández, el màxim defensor de l’estil cruyffista que ha d’imperar a Can Barça, va fer autocrítica i va admetre que no estava satisfet amb el joc del seu equip. A la roda de premsa prèvia al partit de lliga contra el València, el terrassenc ha tornat a parlar sobre el model. “Veig que hi ha hagut enrenou. El Barça és el club més difícil del món. Guanyes a Madrid per 0-1 i no és suficient. És el club més difícil. Ho vaig dir l’any passat i em van caure ‘hòsties’. El Madrid és campió de Champions i campió de Lliga. Quan et pressionen, és molt difícil. Parlar de la possessió quan et fan un home a l’home és absurd. El Madrid ens va tancar al darrere, el rival et porta a aquestes situacions”. Xavi, clar i concís.

Explicacions de Xavi sobre el model

El Barça va obtenir el passat dijous el percentatge de possessió més baix des que Pep Guardiola es va fer càrrec de l’equip, l’any 2008. Aquesta sorprenent dada va encendre les alarmes entre els ‘talibans’ del joc de posició, que no conceben aquestes xifres, Xavi és un d’ells, per això va justificar a la roda de premsa que no estava content amb el joc, però sí amb el triomf i el gran treball defensiu. Avui, a la roda de premsa prèvia al duel de lliga contra el València, el tècnic català s’ha tornat a explicar: “Veig que hi ha hagut enrenou. El Barça és el club més difícil del món. Guanyes a Madrid per 0-1 i no és suficient. És el club més difícil. Ho vaig dir l’any passat i em van caure ‘hòsties’. El Madrid és campió de Champions i campió de Lliga. Quanet pressionen, és molt difícil. Parlar de la possessió quan et fan un home a l’home és absurd. El Madrid ens va tancar al darrere, el rival et porta a aquestes situacions”. Les paraules de Xavi, esclaridores pel que fa al model blaugrana.

Andreas Christensen, jugador del Barça | Europa Press
Andreas Christensen, jugador del Barça | Europa Press

Christensen, recuperat

Més enllà de les polèmiques sobre el model i l’estil, el Barça té un matx clau demà al Camp Nou, contra el València. Els culers tenen l’oportunitat de posar-se a deu punts del segon, el Reial Madrid, que s’enfronta a la nit al Betis. Semblava que els blaugranes no recuperarien cap lesionat, però Xavi ha donat la bona notícia de la convocatòria d’Andreas Christensen. Per tant, l’entrenador culer podrà utilitzar la defensa de gala davant els valencians.



Més notícies
Pep Guardiola, entrenador del City | Europa Press
Guardiola revela qui vol que sigui el seu relleu al Manchester City
Notícia: Guardiola revela qui vol que sigui el seu relleu al Manchester City
Comparteix
Es tracta d'un tècnic amb bagatge que va ser capità dels citizens
Alberto Moleiro, jugador de l'UD Las Palmas | Europa Press
El Barça perd l’opció de fitxar un dels joves talents del futbol espanyol
Notícia: El Barça perd l’opció de fitxar un dels joves talents del futbol espanyol
Comparteix
Alberto Moleiro, migcampista de Las Palmas, s'allunya de l'òrbita blaugrana
Simeone, a la banqueta del Camp Nou | Europa Press
L’Atlètic mou fitxa per incorporar un dels centrals preferits del Barça
Notícia: L’Atlètic mou fitxa per incorporar un dels centrals preferits del Barça
Comparteix
Íñigo Martínez acaba contracte amb l'Athletic Club i Simeone el vol fitxar
El Cholo Simeone i Xavi Hernández, al Metropolitano | Europa Press
Simeone treu pit del seu estil després de l’exhibició defensiva del Barça
Notícia: Simeone treu pit del seu estil després de l’exhibició defensiva del Barça
Comparteix
L'equip de Xavi es va endur el clàssic gràcies a un plantejament condicionat per les baixes, i el tècnic argentí els ha felicitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa