El Barça salva un empat vital contra el United en un partit boig (2-2)

Quin partidàs al Camp Nou! Quin duel entre el Futbol Club Barcelona i el Manchester United! Si l’Europa League és la segona competició continental, poc o gens s’ha notat en aquest enfrontament entre dos rivals de grandíssim nivell. El partit d’anada dels setzens de final ha tingut de tot, el Barça s’ha avançat a la segona part, el United ha empatat i ha remuntat i, després els blaugranes encara han tornat a igualar el marcador (2-2). A més a més, a la recta final una nova polèmica arbitral ha tornat a perjudicar el Barça en competició europea aquesta temporada, perquè hi ha hagut unes mans del United a l’interior de l’àrea que no han estat assenyalades com a penal de manera incomprensible. Finalment, però, empat i tot es decidirà a Old Trafford.

La crònica del Barça-Manchester United: una primera part de dominis alterns

Xavi ha presentat dos canvis molt significatius a l’alineació que han agafat tothom a contrapeu. N’hi havia un de més previsible, el de Jordi Alba al lateral esquerre, en el lloc d’Alejandro Balde. El més sorprenent, però, és que també ha assegut Andreas Christensen, que venia d’oferir un rendiment excels, i en la seva posició ha posat un jugador que no és ni central: Marcos Alonso. Potser per això el Barça ha començat una mica perdut durant els primers cinc minuts. Sense mostrar cap símptoma preocupant, però deixant que el Manchester United tingués la pilota.

El tram inicial de domini anglès han trobat el seu clímax en una doble ocasió dels red devils al minut set. Entre la defensa del Barça i la poca precisió dels davanters del Manchester United, la pilota no ha trobat porteria, però ha estat un avís que els blaugranes s’han pres molt seriosament. A l’acció següent, gran jugada individual de Robert Lewandowski per respondre. David de Gea ha hagut d’intervenir per aturar el xut del polonès, si bé és cert que s’havia quedat sense angle i no ha estat una intervenció especialment complicada. A partir d’aquí, les forces s’han igualat i, fins i tot, el Barça ha tingut una mica més de domini.

Els culers han tingut més pilota durant el tram central de la primera part i han rondat la porteria de David de Gea, però els hi ha costat molt crear perill. Durant aquesta estona, Jordi Alba i Gavi han estat molt importants, creant superioritats de manera constant. En una d’aquestes, Pedri ha xutat davant del porter madrileny, però la pilota ha marxat per dalt del travesser.

Quan havia passat mitja hora, s’han tornat a girar els papers i el Manchester United ha pres la iniciativa. Ha tingut dues bones arribades consecutives i, a la tercera, ha estat a punt de marcar. Marcus Rashford ha pogut rematar davant de Marc-André ter Stegen i l’ha sorprès amb un xut amb l’exterior. El porter alemany, però, molt atent, ha reaccionat amb rapidesa i ha fet una intervenció sensacional per mantenir l’empat al marcador. Abans del descans ja no hi ha hagut més ocasions, però ha arribat la pitjor notícia per al Barça: Pedri s’ha lesionat. No ha semblat un trencament molt greu, perquè s’ho ha fet ell sol, però ha pogut marxar caminant. En qualsevol cas, Sergi Roberto ha entrat en el seu lloc i s’ha arribat d’aquesta manera al descans.

Koundé i Rashford, durant el Barça-Manchester United | Europa Press

Gols i bogeria al Camp Nou a la segona part

El Barça ha sortit molt bé a la segona part. Ha avisat primer amb una centrada que Lewandowski no ha pogut rematar i després n’ha tingut una de claríssima: un xut molt llunyà de Raphinha ha marxat fregant el pal i no ha entrat de miracle. A l’acció immediatament posterior, la passivitat del Barça ha acabat amb un contraatac del Manchester United i un xut perillós des de l’interior de l’àrea de Jadon Sancho, que, això sí, ha estat executat de manera molt defectuosa.

A partir del minut cinquanta ha arribat la bogeria al Camp Nou. Nova bona jugada dels blaugranes, córner a favor, centrada de Raphinha i golàs de cap de Marcos Alonso. Ha estat una diana molt especial per a ell, que ha perdut fa pocs dies el seu pare. L’alegria ha durat poc a les graderies culers, però, perquè, novament a causa de la passivitat defensiva, Rashford ha rebut una pilota a l’interior de l’àrea i, tot i que no tenia angle, ha marcat un molt bon gol pel pal curt de Ter Stegen.

Semblava que el Barça ja ho tenia superat, però la història recent encara li pesa molt a l’equip blaugrana. Han tornat a aparèixer els fantasmes del passat, els dubtes en una competició europea, després del cop dur de rebre l’empat després d’haver-se avançat en el marcador. El Manchester United ha començat a aprofitar el talent de Rashford i gràcies a ell ha trobat el segon gol. A la sortida d’un córner, el davanter anglès ha driblat Raphinha amb moltíssima facilitat, ha servit una centrada tensa a l’interior de l’àrea, hi ha hagut dos rebots i Koundé ha marcat en pròpia porteria.

El United ha aturat una mica la sagnia i el Barça s’ha pogut refer. Tot i això, després de perdre Pedri, els blaugranes s’han trobat molt perduts. Han buscat el gol de l’empat amb més rauxa que futbol, però el United, també nerviós, li ha donat aquest regal al Barça. Primer, pilota perduda pels jugadors anglesos. Després, centrada de Raphinha que s’enverina sense que ningú la toqui i gol del brasiler.

El gol de l’empat del Barça ha capgirat del tot la dinàmica del partit. Els blaugranes s’han llançat a l’atac, amb més cor que cap, però creant moltíssim perill. En una de les arribades, hi ha hagut unes mans clares de Fred a l’interior de l’àrea. Incomprensiblement, ni l’àrbitre ni el VAR ho han vist i no s’ha assenyalat el penal. En l’acció posterior, pilota al pal del Barça i, en una nova aproximació, gran intervenció de David de Gea per impedir el gol d’Ansu Fati, que havia entrat feia poc. Els blaugranes han merescut molt més a la recta final, però, en qualsevol cas, tot es decidirà a Old Trafford.