Món Esport
Tebas confirma que el Barça no rebrà cap sanció pel cas dels àrbitres

Javier Tebas, president de LaLiga, s’ha pronunciat sobre el cas dels pagaments del Futbol Club Barcelona a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira. A través d’un vídeo que ha compartit l’associació que presideix, ha recalcat que el cas ha prescrit, i que per tant el club blaugrana no rebrà cap sanció, si bé s’ha mostrat preocupat.

“Un cop vist tot a aquestes hores podem dir que, entre les notícies de les factures, les declaracions d’Andújar Oliver, les notícies de la Cadena SER del principi… que hem de diferenciar alguns temes clars”, ha començat expressant en el seu discurs Tebas. “El primer, evident”, ha continuat, “és que l’any 2018 i els anys anteriors, les normes de compliance, que controlen els conflictes d’interessos tant del Futbol Club Barcelona com del Comitè Tècnic d’Àrbitres, no van funcionar“.

En relació a Andújar Oliver, Tebas ha fet menció al fet que aquest exàrbitre del futbol professional espanyol ha declarat a la ràdio Onda Cero que “en els partits importants que jugava el Barça al Camp Nou, el fill d’Enriquez Negreira, que estava al Comitè Tècnic, trucava els àrbitres. Els preguntava a quin hotel estaven i els portava als partits al seu cotxe. Estava dient: “aquí els porto jo a l’escorxador””.

Tebas descarta una sanció esportiva al Barça perquè el cas ha prescrit…

Tornant al discurs, Tebas ha manifestat que “és evident que amb el que s’està veient, amb el que hem vist dels mitjans de comunicació, aquells serveis no s’haurien d’haver prestat mai, ni en els imports ni en els fets que s’han prestat. Això comporta en un principi, i s’està parlant, de si podrien haver-hi sancions esportives o no”, ha afegit, per concloure que no serà possible per una raó judicial.

Exactament, “hem d’aclarir que des del primer moment ho hem estudiat, i no és possible que existeixin sancions disciplinàries esportives perquè del 2018 al 2023 han passat cinc anys, i aquest tipus de sancions prescriuen al cap de tres anys dels fets produïts. Així que a nivell esportiu no serà possible”.

Javier Tebas, president de la Lliga | Europa Press
Javier Tebas, president de la Lliga | Europa Press

… Però no descarta que s’hagi comès un “possible delicte de corrupció”

“Una altra cosa és en l’àmbit de la jurisdicció penal, que ara està la Fiscalia investigant els fets succeïts, i si pot existir un possible delicte de corrupció entre particulars de la versió de trampes en l’àmbit esportiu. Veurem com acaba la investigació. Nosaltres, des de LaLiga, esperarem i respectarem la investigació que farà la Fiscalia. I un cop acabi la investigació, si la Fiscalia decideix interposar l’oportuna denúncia o querella als tribunals corresponents. I, a partir d’allà, prendrem decisions”, ha prosseguit.

Si hi ha una querella, evidentment ens hem de personar com a acusació particular, i si no n’hi ha, l’assumpte quedarà arxivat. Llavors, aquesta és la postura de LaLiga fins a la data d’avui. També requerirem als nostres membres del Comitè Tècnic d’Àrbitres del futbol professional que es designi si hi va haver un membre de LaLiga que en aquelles èpoques designava els àrbitres que van als partits, si va tenir alguna interferència o va intervenir el senyor Enríquez Negreira. Perquè el que sí que és una conclusió és que tant estèticament com èticament, aquestes coses no poden passar en el futbol espanyol”, ha conclòs.



Més notícies
Els Mossos d'Esquadra, a les oficines del Futbol Club Barcelona | Europa Press
Investiguen el pagament del Barça a un exàrbitre pel seu assessorament
Notícia: Investiguen el pagament del Barça a un exàrbitre pel seu assessorament
Comparteix
La Fiscalia investiga el pagament d'1,4 milions d'euros del Barça a DASNIL 95 entre 2016 i 2018
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Comunicat d’urgència del Barça per la notícia del pagament a l’exàrbitre
Notícia: Comunicat d’urgència del Barça per la notícia del pagament a l’exàrbitre
Comparteix
El club no nega la informació, perquè defensa que es tractava d'un assessorament totalment regular
Luis Medina Cantalejo, president del CTA i exàrbitre espanyol | Europa Press
El Comitè Tècnic d’Àrbitres també es pronuncia sobre el cas del Barça
Notícia: El Comitè Tècnic d’Àrbitres també es pronuncia sobre el cas del Barça
Comparteix
La Fiscalia investiga el pagament d'1,4 milions d'euros del Barça a una empresa d'un excol·legiat espanyol
Luis Rubiales, president de la RFEF | Europa Press
La RFEF podria emprendre mesures legals en el cas del Barça i els àrbitres
Notícia: La RFEF podria emprendre mesures legals en el cas del Barça i els àrbitres
Comparteix
La RFEF ha emès un comunicat on explica cinc punts clau pel cas

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a febrer 18, 2023 | 15:32
    Anònim febrer 18, 2023 | 15:32
    Ja sap de què parla al Barça li estaven fent xantatge per no fotre'l més.oi sr. Tebas?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa