Gairebé ningú que hagi anat al Camp Nou aquesta tarda de gener per veure el partit de Lliga entre el Futbol Club Barcelona i el Getafe dirà que ha vist un gran espectacle i que ha gaudit d’allò més. Blaugranes i madrilenys han protagonitzat un duel soporífer en un vespre molt fred d’aquest hivern que ha arribat amb força a Catalunya durant els últims dies. En aquestes ocasions, doncs, no prendre mal és molt important i el Barça ha resolt el tràmit d’allò més bé. El conjunt dirigit per Xavi Hernández no ha brillat, fins i tot es pot dir que ha fet un mal partit, però ha aconseguit el més important: sumar els tres punts (1-0). Amb un gol de Pedri a la primera meitat, els culers han guanyat el Getafe i es fan forts al capdavant de la Lliga, a l’espera de què faci el Reial Madrid contra l’Athletic Club.

La crònica del Barça-Getafe

L’alienació del Barça ha estat l’esperada a causa de les sancions i les molèsties físiques. Sense Lewandowski ni Ferran Torres, que encara s’hauran de perdre un partit més per les targetes vermelles que van veure en duels anteriors, ni Memphis, que ha estat traspassat a l’Atlètic de Madrid, el trident ofensiu no tenia gaire misteri: Dembélé, Ansu Fati i Raphinha. Frenkie de Jong ha descansat al mig del camp i han jugat Busquets, Pedri i Gavi, mentre que Araujo tampoc no ha jugat en defensa, per acabar de fer net de les seves lesions, i la línia de quatre ha estat formada per Sergi Roberto, Christensen, Koundé i Balde.

Tot i que l’onze tenia bones peces i el Getafe era clarament inferior nom per nom, al Barça li ha costat moltíssim crear perill a la porteria defensada per David Soria. Els extrems blaugranes, Dembélé i Raphinha, no han parat de topar una vegada i una altra contra els defenses madrilenys. D’aquesta manera, Ansu Fati ha quedat sol i aïllat i poca cosa ha pogut fer. En comptes d’això, el Getafe ha estat qui ha pogut arribar més des del contraatac, tot i que les seves accions han estat invalidades per fora de joc o fàcilment contingudes per Ter Stegen, Koundé i Christensen.

Quan el Barça semblava que es començava a desesperar contra una defensa tan ben plantada, ha arribat un gol que ha donat moltíssim oxigen als culers. Christensen ha recuperat una molt bona pilota i, amb el mateix toc, ha habilitat Raphinha amb una passada a l’espai a la banda esquerra. L’extrem brasiler no ho ha dubtat, ha avançat uns metres i ha servit l’esfèrica a l’interior de l’àrea. Pedri, arribant des de segona línia, ho ha vist i ha caçat la pilota per obrir la llauna a plaer. Així ha estat com els blaugranes han desfet l’empat, tot i que el mateix Pedri ha estat a punt d’enviar-ho en orris poca estona després, amb una pèrdua incomprensible que ha facilitat un mà a mà entre Borja Mayoral i Ter Stegen. El porter alemany s’ha fet gegant per aturar el xut del davanter del Getafe.

Raphinha i Pedri celebren el gol contra el Getafe | FC Barcelona
Raphinha i Pedri celebren el gol contra el Getafe | FC Barcelona

Amb aquesta victòria mínima s’ha arribat al descans. Xavi ha deixat al vestidor Christensen i Balde, que ho estaven fent bé i pot ser que hagin estat substituïts per descansar, i han entrat Eric Garcia i Jordi Alba. Tot i haver fet el més difícil, que era marcar el gol, el Barça no ha aprofitat l’avantatge que això li ha donat per anar a buscar el segon gol. Sí que és cert que ha dominat el partit en línies generals, però no ha trobat i gairebé tampoc no ha buscat la sentència.

En comptes d’això, cap a la recta final del duel, el Getafe s’ha adonat que només necessitava un gol per treure un empat molt suculent del Camp Nou i ha fet un pas endavant. A poc a poc, els madrilenys s’han anat apropant a la porteria de Ter Stegen, si bé és cert que tampoc no ho han fet amb un perill destacable. Hi ha hagut una rematada de cap clara de Borja Mayoral, que ha acabat marxant molt desviada. La falta de punteria del davanter madrileny ha estat una benedicció per als blaugranes durant tot el partit. Després d’aquests minuts on el Barça ha jugat amb foc, els culers han recuperat el control de la pilota i això ha permès retenir els tres punts. De fet, Kessie ha estat a punt de sentenciar després d’una gran jugada de Dembélé, però, en qualsevol cas, victòria de líder del Barça.



Més notícies
Raphinha, davanter del Barça | Europa Press
DIRECTE | Barça-Getafe de Lliga (1-0)
Notícia: DIRECTE | Barça-Getafe de Lliga (1-0)
Comparteix
Jornada 18 de la Lliga Santander
Iván Martín i Pau Torres, durant el Vila-real-Girona | @VillarrealCF
Un final boig i polèmic condemna el Girona a La Ceràmica (1-0)
Notícia: Un final boig i polèmic condemna el Girona a La Ceràmica (1-0)
Comparteix
L'àrbitre ha xiulat dos penals en contra dels catalans a l'afegit i Gazzaniga només n'ha pogut aturar un
Les jugadores del Barça celebren el primer gol d'Aitana | @fcbfemeni
Les Supercampiones revaliden el títol amb una Aitana decisiva (0-3)
Notícia: Les Supercampiones revaliden el títol amb una Aitana decisiva (0-3)
Comparteix
Bonmatí ha fet dos gols i les culers tornen a aixecar la Supercopa
Oscar Gloukh, jugador del Maccabi de Tel Aviv | @MaccabiTLVFC
La gran promesa del futbol israelià se li pot escapar al Barça
Notícia: La gran promesa del futbol israelià se li pot escapar al Barça
Comparteix
Jordi Cruyff insisteix en la incorporació d'Oscar Gloukh, jugador del Maccabi de Tel Aviv

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa