El gran assenyalat del Barça-Inter: més assenyalat que mai

L’empat del Futbol Club Barcelona contra l’Inter de Milà a la quarta jornada de la fase de grups de la Champions deixa el club blaugrana en una situació molt complicada. Els de Xavi estaven obligats a guanyar per tal d’empatar a punts amb el club italià, però un cúmul d’errades defensives han condicionat el Barça. Precisament, un dels principals protagonistes d’aquest  conjunt d’errades ha estat Gerard Piqué. El defensa català és el gran assenyalat del partit i amb diferència.

Piqué, imprecís i desubicat

La quantitat de lesions del Barça a la línia defensiva està sent un problema pels blaugranes. Xavi només tenia disponibles dos dels seus centrals: Eric Garcia i Gerard Piqué. Ofensivament, el Barça ha rendit, però en l’àmbit defensiu els blaugranes han sigut un desastre. Els contraatacs de l’Inter han generat més d’un ensurt al Camp Nou durant la primera part del partit, però entre la defensa i Ter Stegen s’ha salvat el pitjor dels escenaris. No obstant això, la segona part ha estat dramàtica pel Barça i, sobretot, per Piqué.

El veterà defensa del Barça ha deixat passar una pilota pensant que no hi havia ningú al seu darrere que la pogués caçar, però no era així. Barella ha recollit la passada de Bastoni i ha superat Ter Stegen sense oposició defensiva. Piqué, la resta dels seus companys d’equip i el Camp Nou sencer se n’ha adonat de la gran errada del capità del Futbol Club Barcelona. Per aquest motiu, Gerard Piqué està sent el cinquè defensa de Xavi. El futbolista no està en un moment òptim i, a més a més, ha estat més imprecís que de costum. En el tram final de la primera part, Piqué ha estat a punt de regalar una pilota a Lautaro amb una mala passada que podria haver condicionat, encara més, l’enfrontament.

Gerard Piqué, jugador del FC Barcelona | Europa Press

El Barça, a punt de viure un canvi de cicle

Sembla que és el moment per tal que Gerard Piqué pensi sobre el seu futur. També ho ha de fer Sergio Busquets, que tampoc ha tingut la seva millor nit. Jordi Alba ha tornat a ser suplent per darrere de Alejandro Balde i Marcos Alonso. Tot plegat, sembla indicar que el Futbol Club Barcelona està a punt de veure un canvi de cicle i, també, de generació. Busquets és l’únic que, probablement, podria jugar un any més, però actuacions com la d’ahir fan que tot el barcelonisme dubti sobre capacitat d’aguantar a bon nivell la temporada vinent.

Els jugadors del Barça celebren un gol contra l'Inter al Camp Nou | Europa Press