El gran assenyalat de la victòria del Barça en el darrer partit de la gira

El darrer partit del Futbol Club Barcelona durant la gira pels Estats Units contra el New York Red Bulls ha deixat força nombre de coses per analitzar. I és que, mentre que un dels noms propis continua sent el d’Ousmane Dembélé amb el seu encert de cara a porteria, també ens hem de centrar en com estan jugant els defenses del Barça, puix amb el reforç de Koundé veurem com algun dels millors centrals del Barça no gaudirà de tants minuts com els que es podia esperar abans de la pretemporada.

Gerard Piqué, el gran assenyalat del Barça – New York Red Bulls

En aquesta ocasió, hem de destacar l’actuació de Gerard Piqué. El central català ha fet un partit força fluix des del primer moment que ha trepitjat el terreny de joc. Se l’ha vist en una mala forma física i molt lent en velocitat, puix el català ha arribat a ser humiliat per no arribar a les corredisses dels rivals tot i empaitar els atacants. A més a més, tot plegat arriba en un moment en el qual el Barça ha incorporat a defenses de molt bon nivell com Andreas Christensen o Jules Koundé, que poden fer que Piqué perdi molts minuts aquesta temporada en comparativa a les darreres.

Xavi ja va avisar que jugaria qui més rendís

El tècnic del Barça, Xavi Hernández, ha deixat clara des del primer partit de pretemporada les intencions que té amb un equip tan farcit de jugadors de bon nivell. El de Terrassa ja va avisar que aquesta temporada destacarà la competència per un lloc a l’onze titular. Si bé un futbolista vol gaudir de minuts s’ho haurà de guanyar, independentment del nom o dels anys que portis jugant al Barça. En aquest sentit, Piqué no està en el seu millor moment com a jugador i podria veure com els galons que ha tingut fins a la darrera temporada es van perdent durant les jornades.

Christensen i Eric García han rendit a un molt bon nivell

Tot indica que, en cas que arribi un lateral dret, la parella de centrals titular del Futbol Club Barcelona serà la de Jules Koundé i Ronald Araujo, puix si s’entenen bé el Barça pot tenir una dupla defensiva molt potent i per una dècada sencera. Ara bé, el que no està tan decidit és qui pot ser el tercer central o el que més minuts acabi jugant per donar descans al francès i l’uruguaià. Tot podia indicar que Piqué no tindria gaire competència per ser el tercer central o, fins i tot, el defensa titular del Barça per aquesta temporada, però la realitat és que Christensen ha fet una pretemporada esplèndida des de la seva arribada a Can Barça. També cal destacar que Eric García ha fet una pretemporada molt correcta demostrant la competència que busca Xavi per millorar tot l’equip.

Robert Lewandowksi, en el seu debut com a blaugrana contra el Madrid | FC Barcelona