Món Esport
Ja hi ha data per al retrobament d’Ernesto Valverde amb el Camp Nou

L’Athletic Club ha fet oficial la incorporació d’Ernesto Valverde com a nou entrenador del seu primer equip masculí. Una contractació prestigiosa, tenint en compte que el Txingurri és el tècnic amb més partits dirigits en l’equip basc i que ha estat l’artífex de molts dels seus èxits contemporanis. Però també és una contractació morbosa ja que, més enllà de suposar el seu retorn a una banqueta dos anys després, això també significarà que es retrobarà amb el seu anterior equip, el Futbol Club Barcelona, i amb l’afició blaugrana en el Camp Nou.

Per tant, un cop ja se sap aquesta informació, també se sap quin dia tornarà al que va ser el seu estadi durant dues temporades i mitja. El sorteig del calendari de LaLiga va decretar que els lleons visitin el feu culer en la primera volta del campionat. Concretament, en la jornada 11. En altres paraules, en el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre de 2022. A més, equip català i entrenador tornaran a enfrontar-se el cap de setmana de l’11 i el 12 de març de 2023, a Bilbao.

Serà, doncs, el primer cop que l’extremeny visiti el Camp Nou des que l’antecessor de Joan Laporta a la presidència blaugrana, Josep Maria Bartomeu, l’hagués acomiadat. Això va succeir el mes de gener de l’any 2020, després que l’equip de Valverde, liderat per Leo Messi, Luis Suárez o Antoine Griezmann, patís una nova remuntada dolorosa: contra l’Atlètic de Madrid a les semifinals de la Supercopa en la primera edició del nou format.

Això sí, allò va passar a l’Aràbia Saudita. En aquest sentit, per recordar la darrera vegada que Valverde va trepitjar la gespa del Camp Nou cal anar més enrere. Això va passar en el darrer matx de la primera volta de la Lliga de la temporada 2019/2020: el 22 de desembre de 2019, en una victòria culer contra l’Alabès per 4-1. Ha plogut molt, doncs, tot i que tampoc hagi passat gaire temps. Una golejada nefasta del Bayern, una crisi institucional, unes eleccions presidencials o l’adeu de Messi.

La trajectòria de Valverde com a entrenador

Valverde, per tant, dirigirà l’Athletic en una tercera etapa. Primer ho va fer entre la temporada 2003/2004 i la 2004/2005, que va esdevenir el seu debut al futbol d’elit després d’haver-se iniciat al filial del mateix. I després de passar per les banquetes de l’Espanyol, de l’Olympiakos, del València i del Vila-real, va tornar a la de San Mamés l’any 2013, fins 2017. Aquesta darrera etapa va ser molt important, ja que els blanc-i-vermells van aconseguir diverses classificacions per a Europa, un nou subcampionat de Copa del Rei i la consecució de la Supercopa, contra el Barça, l’estiu de 2015.

Serà, doncs, un nou desafiament en la carrera del Txingurri. Una carrera de prestigi, ja que més enllà dels èxits esmentats, també ha guanyat tres lligues gregues, dues espanyoles (als cursos 2017/2018 i 2018/2019, amb el Barça) i una Copa, a banda d’haver assolit un històric subcampionat a la Copa de la UEFA amb l’Espanyol, l’any 2007. És cert que també va ser el tècnic de dues de les desfetes blaugranes més doloroses de la història: el 3-0 a Roma i el 4-0 a Anfield. Tot i això, cal recordar que ell no va ser, ni de bon tros, l’únic culpable.



Més notícies
Valverde, durant una roda de premsa | EFE
El segon de Valverde recorda la desfeta d’Anfield i el descobriment d’Ansu Fati
Notícia: El segon de Valverde recorda la desfeta d’Anfield i el descobriment d’Ansu Fati
Comparteix
Jon Aspiazu considera també que la destitució del tècnic extremeny no es va produir “en el moment més oportú”
Valverde recorda com era entrenar Messi
Notícia: Valverde recorda com era entrenar Messi
Comparteix
L'exentrenador blaugrana ha elogiat l'astre argentí
Valverde, sobre el Barça-Las Palmas de l’1-O: “Va ser horrible”
Notícia: Valverde, sobre el Barça-Las Palmas de l’1-O: “Va ser horrible”
Comparteix
“No estàvem preparats per disputar aquell partit”, ha recordat l’exentrenador blaugrana
Valverde trenca el silenci després de ser acomiadat pel Barça
Notícia: Valverde trenca el silenci després de ser acomiadat pel Barça
Comparteix
"No penso en si he estat tractat injustament o no. Es tracta de passar pàgina. M'interessa mirar cap endavant", ha declarat l'exentrenador blaugrana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa